De Zwaluw en de Kolibrie

Gelezen door: Nancy De Sutter (1 boeken)

Citaat: "Susan lag in bed en staarde in het donker voor zich uit. Het was stil, op de krekels na, en een hond die ergens in de verte blafte. De kamer rook sterk naar gardenia's en gemaaid gras, geuren die ze sinds haar jeugd altijd had geassocieerd met Argentinië. De lakens waren zacht, het bed was comfortabel en de duisternis was koel en vertroostend - een vertrouwde vriend, want in het jaar waarin ze mismaakt was geraakt had ze zichzelf er zo veel mogelijk tussen verborgen. Ze was zich er scherp van bewust dat George zich in de kamer naast de hare bevond en spitste haar oren of ze geluiden hoorde die zijn aanwezigheid daar konden bevestigen: het sluiten van een deur, het lopen van een kraan. "

Montefiore schrijft meeslepende boeken. Meestal gaat ze in haar boek terug naar haar roots - Argentinië. Je leest elk boek in een adem uit. De Zwaluw en de Kolibrie is eveneens een prachtige roman over liefde, verdriet, op zoek gaan naar jezelf... Bij het lezen van dit en andere boeken word je deel van het boek. Je wil niet dat dit verhaal tot een einde komt en je terug in de realiteit terecht komt!

George komt na de oorlog terug thuis en moet vaststellen dat zijn liefde voor zijn jeugdmeisje tijdens die harde jaren doodgebloeid is. Het doet iedereen verdriet. Zijn moeder stuurt hem naar Argentinië bij haar zuster en reeds op de boot leert hij Susan kennen .....

 | Reacties (4)Delen |
4 reacties:
Ellen op 7 juni 2009:
Ik vond dit boek in het begin wat lastig om te lezen, maar eens ik wat verder zat, was het zalig om te lezen!! Ze beschrijft de situaties en de mensen heel goed en het is altijd uitkijken om verder te lezen! Zo rustgevend ook... Ik ben van plan al haar boeken te lezen, maar De vergeet mij niet sonate is voorlopig nog altijd mijn favoriet.
Michele Van Ryckegem op 16 oktober 2007:
Dit is het 5de boek dat ik lees van dezelfde schrijfster en dit boek is terug een topper zoals de anderen. Ik kijk al uit naar haar volgende nieuwe roman, die mag ook niet ontbreken in mijn boekenkast.
Anja op 11 juni 2007:
Genieten van eerste tot laatste bladzijde.
op 25 april 2007:
Alles van deze schrijvster is prachtig ik kijk uit naar haar nieuwe boek.

Gelezen door: Sylvie V. (13 boeken)

Komt bij mij op nr 2 van favoriete Montefiores!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: