De avondschool

Gelezen door: Annemie van Wassenhove (1 boeken)

Het eerste boek dat ik las van deze Ierse auteur en ik was meteen weg van haar kabbelende verhaalstijl, haar rake kijk op de verschillende types in een samenleving, haar mildheid. Ze neemt je mee als een goeie kennis van de personages. De manier waarop die levens mekaar kruisen, raken, kwetsen...is verrassend en voelt aan alsof het inderdaad zo hoorde te zijn.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
karin bosteels op 3 januari 2016:
Best knap hoe de auteur de levens van alle personages met elkaar verweeft. Heel rustige verhaalstijl, zonder echt spannende momenten. Naar mijn smaak net iets te zoetgevooisd. Voor de liefhebbers van het genre...
Anja op 18 september 2006:
Eens je een boek van deze schrijvster hebt gelezen, zullen er nog vele volgen. Ze kan de personnages en plaatsen erg goed beschrijven, na een tijdje ken je al de personen en plaatsen alsof ze je buren/vrienden zijn in je eigen dorp.
Het is steeds weer uitkijken tot haar nieuwe boek verschijnt!

Gelezen door: Peggy Leys (13 boeken)

Signora keert terug naar haar geboortestad Dublin. Ze heeft jarenlang in Italië gewoond waar ze indertijd de man van wie ze hield achterna is gegaan. Terug in Dublin woont ze in bij een gezin. Via de zoon van het gezin kan ze in z'n school avondles italiaans geven. Er komen allerlei mensen op af. Ze maken zoveel plezier samen en ze fantaseren zoveel over Italië dat het zover komt dat ze samen op reis gaan naar Rome.

Hun leven is zoveel veranderd door de cursus, zowel van Signora als van Aidan Dunne, die dacht dat hij de directeur ging worden van de school. In Rome krijgt Signora een verrassing van een totaal onverwachte gast...

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jeanne Tielen (151 boeken)

Citaat: "Toen ze alleen op het vliegveld was, ging Signora op zoek naar een stoel en haalde de badges te voorschijn die ze had gemaakt. Op elk ervan stond Vista del Monte - Italiaans voor Mountainview - en de naam van de persoon. Zo kon niemand kwijt raken. Als er een God was, zou Hij zeker opgetogen zijn dat al deze mensen de Heilige Stad bezochten en Hij zou ervoor zorgen dat ze niet verdwaalden of werden vermoord of bij vechtpartijen betrokken raakten. Tweeënveertig mensen, zijzelf en Aidan Dunne inbegrepen, net genoeg voor de touringcar die ze hadden besproken."

Het is een gezapig voortkabbelend verhaal van een aantal mensen die samen in een avondcursus Italiaans terechtkomen. Iedereen heeft zo zijn redenen om Italiaans te leren. De levens van de cursisten is meer verstrengeld dan ze zelf doorhebben. Een leuk boek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: dublin