Tussen God en de zee

Gelezen door: Kris Borremans (78 boeken)

Tussen God en de Zee is een historische roman over Mercator. John Vermeulen vermengt feiten en fictie op een geloofwaardige manier. Qua stijl en sfeer doet dit boek denken aan zijn andere historische romans zoals De ekster op de Galg en De tuin der lusten. Ook in dit verhaal komt het hoofdpersonage in conflict met de kerk.

De lezer komt ook meer te weten over zijn gezinsleven, dat in tegenstelling tot zijn wetenschappelijke loopbaan, heel wat dieptepunten kent.

Op geen enkel moment wordt het vervelend. Een aanrader voor de liefhebbers van het historische genre.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Dit is een historische roman over Mercator. Je krijgt veel informatie en toch blijft het spannend en leuk om lezen. De schrijver kreeg, naar mijn bescheiden mening, niet voldoende erkenning tijdens zijn leven. Ook hier wordt het conflict met de Kerk weer uitgewerkt.

Daarnaast kom je veel aan de weet over de wetenschappelijke arbeid van de man die wereldfaam verwierf met zijn kaarten en atlassen, en ook over zijn gezinsleven dat een stuk minder voorspoedig was. Net als zijn andere werken, zoals De tuin der lusten over het werk van Jeroen Bosch, een aanrader met stip!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: