Dead Souls

Gelezen door: Peter Desmet (160 boeken)

Citaat: "Grangemouth lay out to the west along the Forth estuary. Rebus hadn't been to the town in years. As they approached, Rebus's first impression was they'd wandered on to the set of Blade Runner. A vast petrochemical complex dominated the skyline, throwing up jagged chimneys and weird configurations of pipes. The complex looked like some encroaching alien life-form, about to throw its many mechanical arms around the town and squeeze the life out of it."

De Rebusverhalen worden er niet vrolijker op. Dit tiende verhaal is een doorwrocht geheel waarin de jeugd van John Rebus onverwacht ter sprake komt vanwege de verdwijning van de zoon van een vroegere schoolvriendin. Rebus zet alles eens op een rijtje en na deze introspectie komt hij tot het besluit dat hij meer en meer een einzelgänger wordt.

Tegelijkertijd wordt hij ook geconfronteerd met de zelfmoord van een collega en de moord op een pedofiel die zijn gevangenisstraf had uitgezeten en een belangrijke getuige was in een rechtszaak i.v.m. pedofilie in een opvangtehuis.
En dan is er nog de in de VS veroordeelde seriemoordenaar, die ginds werd vrijgelaten en uitgewezen naar het VK, die zijn gram wil halen in Schotland. Zoals steeds laat John Rebus tot wanhoop van zijn superieuren geen enkel heilig huisje heel. Maar hij boekt wel resultaten !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (582 boeken)

Mogelijk is dit het ideale boek om kennis te maken met DI John Rebus van de Lothian and Borders Police, waarmee Rankin ons in een serie thrillers uitvoerig confronteert. Ik vind dit mogelijk het beste verhaal uit de reeks. De getormenteerde speurder wordt nu geconfronteerd met zijn jeugd, met een vrijgelaten pedofiel, met een seriemoordenaar, die ook is vrijgekomen uit een Amerikaanse gevangenis, met enkele verdwenen jongeren, met de zelfmoord van een collega en zoals altijd met zichzelf en zijn werkomgeving. Rebus slaagt erin deze caleidoscoop boeiend te ontleden en in een degelijke plot uit te werken. Knappe dialogen en dito karaktertekeningen slepen je in een strak tempo mee in de cynische leefwereld van Rebus, waarin je je graag laat onderdompelen. Uitstekend vakmanschap!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Edinburgh