Het lied van leven en dood

Gelezen door: Geert Pollet (1 boeken)

Citaat: "Ter ere van een burgemeester die goed is wanneer hij zijn medicijnen slikt, maar nog beter als hij ze achterwege laat.... "

Het boek houdt je vast omdat het luchtige verhaal afgewisseld wordt met filosofische bedenkingen over het leven, menselijke karaktertrekken. Zo mooi geschreven en beschreven, dat je het gevoel hebt dat je de personages zo goed kent, maar dan blijft er die geheimzinnigheid....

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
superwoman op 15 april 2012:
Ik heb genoten van elke pagina van dit dikke boek. De korte hoofdstukken met elk een eigen titel maakt het vlot leesbaar. Een drama, doorspekt van grappige scènes en commentaren. Kortom, een kunstwerk.

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Citaat: "Bij onze geboorte zijn we nieuwkomers. Naarmate we opgroeien, gaan we geloven dat het leven het territorium is waarvan wij de oorspronkelijke bewoners zijn; maar zo is het niet, want we vergeten daarbij dat we het op een dag zullen kwijtraken om te sterven."

Argentinië, het jaar 1984: de overheersing van de junta is voorbij, de gevolgen zijn nog pijnlijk voelbaar. Ook voor de mooie, ongenaakbare Pat, die zich met haar dochter Miranda in de wouden van Patagonië schuilhoudt. Ze is op de vlucht voor Miranda's vader, een hoge militair, die zijn dochter bij zich wil hebben. Hun moeilijke situatie verbetert als Teo, een man van reusachtige afmetingen, hun pad kruist. Tussen Pat en Teo ontstaat een liefdesgeschiedenis, terwijl ze zich met steeds meer moed mengen in het dorpsleven met zijn beminnelijke, wonderlijke personages. Als de drie opnieuw moeten vluchten en Pat onder haar verantwoordelijkheid dreigt te bezwijken, toont het meisje Miranda haar ware kracht.

Een levendige fantasie overgoten met filosofie, aangelengd met een beetje geschiedenis en godsdienst, maakt het boek bijzonder boeiend. Het dorp, Santa Brigada, en vooral de inwoners zijn op een kleurrijke manier beschreven. Ik voelde me een beetje zoals Alice in Wonderland op ontdekkingstocht in dit magische boek. Door de korte hoofdstukken werd het verhaal nooit langdradig, en bleef het boeien tot de laatste pagina.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Isabelle Dehasque (59 boeken)

prachtig boek! De schrijver hanteert een heel beeldende schrijfstijl, waarbij hij maatschappijkritiek niet uit de weg gaat. Een bijzonder verhaal over bijzondere mensen, dat leest als een sprookje. Dit boek is echt genieten, soms met een lach, soms met een traan. Een boek om traag te lezen, net zoals een snoepje waarvan je niet wilt dat het opraakt..

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Argentinië