Bijbelse wateren

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "Hij keek in de ogen van de politieman. Daar bevond zich de banale waarheid.
Hij stond met de diskette boven zijn hoofd en voelde dat hij hapte. Dat hij beet had. Hij lachte hard en gooide de diskette naar de politieman.
De politieman ving hem, glimlachte meewarig en schoot.
Eén enkel schot."

In Stockholm wordt een zwarte illegaal doodgeschoten door een politieman tijdens een inval. Maar na onderzoek door interne zaken blijkt dit geen geval van zelfverdediging te zijn. En wanneer men dieper graaft in het verleden van het slachtoffer, blijkt hij een universitair diploma te hebben. Wanneer ook nog eens duidelijk wordt dat hij als poetshulp bij een farmaceutisch bedrijf werkte, roept dit heel veel vragen op bij de onderzoekers.
Als klap op de vuurpijl heeft Kerstin Holm, een lid van het A-team dat met deze zaak belast is, een relatie gehad met de politieman die het slachtoffer doodschoot. Uit deze relatie is een jongetje geboren dat Kerstin ter adoptie heeft afgestaan om hem uit de klauwen van de politieman te houden. Niet veel later worden de adoptie-ouders vermoord teruggevonden, maar van het jongetje ontbreekt elk spoor. Wat volgt is een zenuwslopende zoektocht naar het kereltje.

Er wordt de nodige aandacht van de lezer gevraagd door de verschillende verhaallijnen die een belangrijke rol in het verhaal spelen en die slechts langzaam hun belang prijs geven. Gelukkig is er de nodige humor om de vaart in het verhaal te houden, maar uiteindelijk had ik toch iets meer van dit boek verwacht!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Wendy Benoy op 15 juli 2013:
Ik vond het een tof en spannend boek. Soms moet je er inderdaad even je aandacht bijhouden, maar dat vind ik wel tof. Vanaf een bepaald moment kon ik het boek echt niet meer aan de kant leggen.