De Poppenspeler

Gelezen door: Bart Verdeyen (608 boeken)

Citaat: "'Ruth Laughlin, vijfentwintig, kinderverpleegkundige. Geen telefoontje dit keer, omdat hij niet verder kwam dan de eerste sneden. Voor zover we weten werd hij tijdens de operatie gestoord, ging ervandoor en liet haar daar voor dood achter.' Allemaal omdat ze mij te hulp was geschoten."

Acht jaar geleden vermoordde een sadistische seriemoordenaar vier vrouwen en verwondde er drie. Alle vrouwen werden achtergelaten met een dichtgenaaide buik waarin een pop werd bevestigd. Daarom kreeg de dader al snel de naam De Poppenspeler. Deze poppenspeler werd echter nooit opgepakt, maar er werden ook geen nieuwe slachtoffers meer gevonden. Tot nu! Dokter Alice McDonald is ervan overtuigd dat Ash Henderson de geknipte man is om de Poppenspeler op te sporen. Er is echter één groot probleem: Ash zit in de gevangenis! Hij heeft het er niet gemakkelijk want hij wordt geviseerd door mevrouw Kerringan, de gevangenisdirecteur. Ze stuurt geregeld een aantal handlangers op Ash af, die hem dan vakkundig in mekaar timmeren. Wanneer Ash de kans krijgt om, weliswaar tijdelijk, vervroegd vrij te komen om aan de zaak van de Poppenspeler te kunnen werken, grijpt hij die met beide handen. Dit is de tweede thriller rond Ash Henderson. Er wordt regelmatig verwezen naar het eerste deel, waarin zijn dochter het slachtoffer werd van een gewetenloze moordenaar. Ook in dit boek worden de duistere en rauwe details van de onderkant van de samenleving niet achterwege gelaten. Maar samen met het hoge tempo en de soms kurkdroge humor zijn de boeken van Stuart MacBride absolute aanraders voor de liefhebbers van het betere spannende boek!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sofie (100 boeken)

Citaat: "'We hebben het nog niet officieel bekendgemaakt, maar in de buik van de kinderverpleegkundige die gisteren dood is gevonden, zat een baby-pop genaaid. Hij is terug.' Mijn vuisten balden zich weer."

het boek gaat over rechercheur Ash die opzoek gaat naar een seriemoordenaar die zijn slachtoffers 'zwanger maakt' door een plastiek pop in hun buik te naaien. Het is een spannend boek met een verrassend einde.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: