De labyrintrenner

Gelezen door: Ann Hendrickx (120 boeken)

Citaat: "Het kwam dieper uit het labyrint: een laag en angstaanjagend geluid, een voortdurend gesnor met om de paar seconden een metalig geluid, als een paar scherpe messen die over elkaar werden gewreven. Het werd met de seconde luider en toen kwam er een onheilspellend geklik bij, dat Thomas deed denken aan lange vingernagels die tegen glas tikten. "

Een jongen wordt wakker in een onbekende wereld, een wereld geregeerd door jongens die proberen te overleven op een onbekende plek. Thomas komt terecht op de Laar, een plek waar een labyrint zich bevindt met vele gevaren. Thomas besluit om Renner te worden om samen met de andere Renners het labyrint te verkennen en een uitweg te zoeken naar de buitenwereld. Maar het labyrint heeft zo zijn dodelijke wachters: de Grievers, futuristische gruwelijke monsters die achter de Renners aangaan om hen te doden. Elke avond sluit het labyrint zodat de Renners tegen de tijd moeten lopen. Op een dag komt er een meisje op de Laar, en Thomas vermoedt dat hij dit meisje van vroeger kent, maar weet niet wie zij is. Het meisje heeft een papier in haar hand met de boodschap: Zij is de laatste, ooit... Met deze boodschap begint er voor de inwoners van de Laar een verandering in hun wereld en het labyrint sluit zijn deuren niet meer zodat de Grievers vrij spel krijgen. Ten slotte komt Thomas te weten welke rol hij speelt in dit gevaarlijke spel.

Dit boek is geschreven voor jong-volwassenen maar kan me zeker bekoren! Ik wacht in spanning op het tweede deel!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Céline Vanden Abbeele op 16 november 2014:
Het verhaal over een jongen die in een onbekende wereld terecht komt waarin al snel blijkt dat hij een grote rol speelt is zeer spannend en meeslepend. Je voelt je direct verbonden met het personage en je blijft constant nieuwsgierig naar de nieuwigheden die nog naar boven zullen komen, vooral omdat je in het hele verhaal onwetend word gehouden. Het is zeker een aanrader voor lezers vanaf 15 jaar en het kan zowel jongens als meisjes bekoren.

Gelezen door: Lennert Bessems (1 boeken)

Het boek De labyrintrenner, geschreven door James Dashner is echt een zeer goed boek! Hoewel het verhaal erg onrealistisch is, is het boek toch goed geschreven. Het verhaal gaat over een 50-tal jongeren die in een gigantisch labyrint worden gezet voor een experiment. Ik denk dat het daarom moeilijk is om het te schrijven want de schrijver moet bijna alles verzonnen hebben. De auteur heeft het boek op de juiste momenten heel spannend gemaakt waardoor ik het soms moeilijk vond om het weg te leggen. Ik wou absoluut het vervolg weten. De schrijver probeert zoveel mogelijk realistische, menselijke dingen in zijn fantasierijke verhaal te steken zoals een gevoel van vreugde dat kort daarna direct wordt afgenomen, bijvoorbeeld wanneer ze de uitgang van het labyrint denken gevonden te hebben. Dit komt in het dagelijks leven ook vaak voor.

Wat ik iets minder goed vond aan het boek is dat het af en toe een beetje te langdradig wordt omdat het blijft gaan over één bepaalde gebeurtenis. Bijvoorbeeld wanneer Thomas het labyrint in loopt. Daar bleef de auteur iets te lang mee bezig. Het boek is zeker een aanrader, zelfs voor mensen die niet zo graag een fictief verhaal lezen. Er komen regelmatig alledaagse dingen in voor.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: