Bij ons in de familie

Gelezen door: André Oyen (3507 boeken)

Citaat: "Vandaag komt de familie/ voor een feestlied bij elkaar,/ want de moeder van mijn oma,/ wordt op de kop af honderd jaar./"

Koos Meinderts (1953) maakt liedjes, boeken, cabaret en theater voor kinderen en volwassenen. Zijn bekendste kinderboek is De club van lelijke kinderen. Voor Keizer en de verhalenvader kreeg hij een Vlag en Wimpel en zijn Leen werd genomineerd voor de prestigieuze Duitse Jeugdliteraturprijs. Samen met Annette Fienieg (1959) maakte hij het supervrolijke boekje Bij ons in de familie dat de´bij ons- trilogie´ afsluit.

Na Bij ons in de straat en Bij ons is het circus staat nu de familie centraal. In Bij ons in de familie is iedereen van de jongste tot de oudste, hypermuzikaal. Alle leden van de muzikale familie worden op rij én op rijm met hun instrument voorgesteld: opa Klaas speelt zeemansliedjes op zijn straatorgel, oma Cootje roert de trom, vader speelt droevig mooie tango's, moeder is harpiste en babybroertje Benjamin speelt fantastisch rammelaar: 'Hij rimmelt en hij rammelt/de rijkste ritmes aan elkaar.'
Oom, tante, neef en nicht maken ook muziek: tante is verslingerd aan een ouwe jazztrompet, oom McDonald tovert 'scheve liedjes' uit de doedelzak, Nora bespeelt de fluit en neef stoere Spijker uit Den Haag 'haalt de allerhoogste tonen uit een doodgewone zaag'.

In deze familie zit werkelijk muziek. Maar waar is dan de honderdjarige opoe? Is ze ook door het raam geklommen? Wel nee, maar om er het fijne van te weten, bekijk je of lees je beter het boekje dat alles in geuren én vooral kleuren vertelt. Een zeer feestelijk boek, waarin lezertjes zich vanaf 5 jaar eindeloos kunnen in verdiepen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: