De Schroeiproeven

Gelezen door: Ann Hendrickx (120 boeken)

Citaat: "'Wat staat er in mijn nek?' vroeg Newt. Thomas trok de kraag van Newts shirt opzij en boog zich toen over hem heen om de woorden te lezen die in zijn huid getatoeëerd waren. 'Jij bent proefpersoon A5 en ze noemen je de Binder.' Newt keek Thomas stomverbaasd aan. 'De Binder?' Thomas liet zijn pyjamajasje los en deed een stap naar achteren. 'Ja. Waarschijnlijk omdat jij diegene bent die ons allemaal bij elkaar houdt. Ik weet het niet. Kijk eens wat er in mijn nek staat.' 'Dat heb ik al gezien...' Thomas merkte dat er een merkwaardige blik in Newts ogen lag. Aarzeling. Of was het angst? Het leek wel of hij Thomas niet wilde vertellen wat er in zijn nek stond. 'Nou?' 'Jij bent proefpersoon A2,' antwoordde Newt. Toen sloeg hij zijn ogen neer. 'En?' drong Thomas aan. Newt aarzelde en antwoordde toen zonder hem aan te kijken. 'Ze hebben jou geen functie gegeven. Er staat alleen maar... "Te doden door Groep B".'"

In de Schroeiproeven lees je het vervolg op de Labyrintrenner. Thomas en zijn vrienden hebben een uitweg gevonden uit het Labyrint. Ze komen echter in een volgende proef terecht, namelijk een apocalyptische wereld waar zonnevlammen en bliksemschichten de wereld tot een hel maken. Thomas komt te weten dat WICKED (World in Catastrophe - Killingzone Experiment Departement) hen aan experimenten onderwerpt samen met nog een andere groep van meisjes.

Thomas en zijn vrienden moeten zien te overleven en naar een toevluchtsoord gaan waar hun missie eindigt. Makkelijk is het niet want er lopen nog Cranks rond (mensen die gek worden van de Vuringsziekte en als een zombie rondwaren). Thomas zelf krijgt dan ook nog te horen dat de andere groep meisjes (die uit een ander labyrint zijn ontsnapt) de opdracht heeft gekregen om hem te doden en Thomas wordt ook nog eens verraden door één van zijn beste vrienden. Een spannend vervolg op het eerste boek en zelfs nog beter!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: