Vrij Spel

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Ze doet het wéééér. Linda. Hoe ze het telkens weer voor mekaar krijgt, blijft een raadsel, maar dit is alweer een topboek. Ook al was dit boek voor mij dan iets verder van mijn bed dan de twee vorige, toch had de auteur me onmiddellijk bij mijn nekvel te pakken en kon ik het boek niet neerleggen.

Emma, een jonge tiener maakt een afschuwelijke ervaring mee als ze verkracht wordt en voor dood wordt achtergelaten. Haar vader, een gedreven politieman, schiet tijdens een interventie een jongen dood, die volgens hem gewapend was en dus een bedreiging vormde. Dat die jongen dan een van de verkrachters van zijn dochter blijkt te zijn, pleit niet in zijn voordeel. De sfeer wordt erg grimmig, Emma's leven komt in gevaar en niet alleen het hare.

Superspannend boek weer, een verhaal dat beklijft... het enige wat mij als Vlaamse een beetje raar overkwam, was dat die straatbendes in Nederland onderling Engels spraken. Zie ik hier nog niet zo gauw gebeuren, denk ik. Maar nogmaals, Linda Jansma rechercheert haar boeken altijd heel grondig, dus het zal wel kloppen. In ieder geval, ik heb van dit boek genoten en ik vind het een aanrader van formaat. De volle mep van 5 sterren. Alweer.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: