Nosferatu

Gelezen door: Ann Hendrickx (120 boeken)

Citaat: "'Ik heb Josiah gezien op de Begraafplaats van Wat-zou-kunnen-zijn. Josiah moet meegaan voor een ritje in de Wraith. Hij zou in Kerstland voor altijd gelukkig zijn. Daar kan de wereld hem niet kapotmaken, want het ligt niet in de wereld. Het ligt in mijn hoofd. Ze zitten allemaal veilig in mijn hoofd. Ik heb erover gedroomd, weet je. Kerstland. Ik heb erover gedroomd, maar ik loop en loop maar door en kom niet aan het eind van de tunnel. Ik hoor de kinderen zingen, maar ik kan ze niet bereiken. Ik hoor dat ze me roepen, maar er komt geen eind aan de tunnel. Ik heb de Wraith nodig. Ik heb mijn wagen nodig.' "

Nosferatu is een griezelig kerstverhaal, waarin Charles Manx kinderen ontvoert en hen meeneemt naar Kerstland, waar het alle dagen Kerstmis is. Charles rijdt met een oldtimerwagen met nummerplaat NOS4A2, en voert met deze wagen de kinderen mee naar Kerstland, een oord dat enkel in Manx zijn fantasie bestaat. Kerstland lijkt op het eerste gezicht een leuke en fantastische plaats voor kinderen, maar de kinderen worden er griezelig moordlustig.

Vic Mc Queen is als jong meisje maar op het nippertje ontsnapt uit de handen van Charles Manx. Wanneer Vic volwassen wordt, wordt haar zoontje Wayne het doelwit van Charles Manx om wraak te nemen op Vic haar ontsnapping. Vic moet terug naar de horror van haar verleden om haar zoontje uit de klauwen te redden van Charles Manx. Nosferatu betekent vampier, maar het is een verwijzing naar Charles die het leven en de ziel uit de kinderen zuigt waardoor Charles sterker en onoverwinnelijk wordt.

Joe Hill is een zoon van Stephen King, en Joe heeft zeker de schrijverskwaliteiten van zijn vader geërfd. Spannend boek waarin je je helemaal verliest in de fantasiewereld van Kerstland!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: