Even naar de evenaar: een reis tegen de armoede : fietsen door Kenia en Oeganda

Gelezen door: Andr├ę Oyen (3542 boeken)

Citaat: "Hoe meer ellende, problemen, kou, regen, bandieten en misère je op een reis beleeft, hoe meer je hebt om over te schrijven en hoe plezieriger het boek leest."

Frank Van Rijn is een man die ooit besloot om aan het keurslijf van de regelmaat te ontsnappen. Geen bureaubaan of gezin, maar een carrière als wereldfietser. Hij fietste al meer dan een half miljoen kilometer, meer dan twaalf keer rond de aarde. Door woestijnen, over gebergten, langs afgronden en via gevaarlijke gebieden. Hij schrijft steevast over zijn avonturen. Inmiddels zijn er al een stuk of tien boeken van hem verschenen bij Uitgeverij Elmar.

Via zijn huisarts in Vledder komt de auteur in contact met de Nederlandse hulporganisatie 'Cycling out of of poverty', die in Kenia en Oeganda een aantal projecten heeft lopen. De projecten zijn erop gericht arme boeren de beschikking te geven over een fiets, zodat ze sneller en meer van hun producten naar de markt kunnen vervoeren. Ook worden fietsen gegeven aan kinderen wier school te ver verwijderd is om die afstand te kunnen lopen. Met de titel 'fietsambassadeur' fietst de auteur in 37 dagen van Kenia naar Oeganda en weer terug. Hij bezoekt een paar van die projecten. Hij beschrijft de (vaak slechte) wegen waarop en het boeiende landschap waarin hij fietst. Amusant zijn de verhalen over pogingen hem via allerlei trucs geld te ontfutselen. De tekst wordt afgewisseld met kleurenfoto's die de auteur tijdens zijn tocht heeft genomen.

Op zijn eigengereide wijze, gelardeerd met veel droge humor, beschrijft de wereldfietser een reis door Kenia en Oeganda. Met het boek steunt hij ook Stichting CooP-Africa, Cycling out of Poverty.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Afrika