Ravenzwart

Gelezen door: Christine Jonckers (7 boeken)

Een desolaat winters landschap, zwarte raven cirkelen boven het lijk van Catherine als ze gevonden wordt door Fran Hunter. Een paar dagen daarvoor was Catherine op bezoek geweest bij Magnus Tait. Het was op nieuwjaarsdag, Catherine en haar vriendin Sally vonden het wel leuk om elkaar uit te dagen, want bij Magnus bleef je beter weg. Magnus is een zonderling, een eenzaat en bovendien zwakbegaafd. Enkele jaren eerder verdween er al eens een meisje en de hele gemeenschap van dit Shetlandse dorp verdenkt Magnus van deze verdwijning, dus nu ook van de moord op Catherine.
Maar inspecteur Jimmy Perez gunt Magnus het voordeel van de twijfel en begint het leven van de andere bewoners uit te spitten. Al heel vlug blijkt dat er inderdaad veel meer aan de hand is.

Het boek barst van de desolate sfeer die er op deze eilandengroep heerst. En hoewel ze daar in een vrij kleine gemeenschap leven is er bij die mensen toch een sterke eenzaamheid aanwezig. Dat komt vooral goed tot uiting in het personage van Magnus Tait.
'Ladythriller' staat er op de cover. Ik snap niet goed wat hier de reden voor is, in ieder geval slaat het nergens op. Ik zou het een psychologische thriller noemen, met goed uitgewerkte karakters, waarbij vooral Magnus Tait en Jimmy Perez bij mij blijven 'hangen'. Het is spannend zonder dat er spectaculaire dingen gebeuren, het is meer het onderhuidse, de geladenheid van het verhaal, de hele sfeer die een zekere spanning opwekken. Ik zou het willen vergelijken met de scandinavische thrillers, als je daar kan van genieten dan is dit ook wat voor jou.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: