kille achtervolging

Gelezen door: Peter Desmet (160 boeken)

Citaat: "McMichael was een paar straten hiervandaan opgegroeid en hij had het uitzicht, misschien hier en daar wat aangepast aan de moderne tijd maar in wezen onveranderd, al zijn hele achtendertigjarige leven gezien. Hij hield van de stad."

T. Jefferson Parker geniet in het misdaadschrijversmilieu terecht een goede faam. De man heeft een aardige plot in zijn schrijfpen en schrijft ontzettend leuke dialogen. Toch mist hij net dat tikkeltje dat hem in de topcategorie van een Harlan Coben, Elmore Leonard, Robert B. Parker, Henning Mankell en Ian Rankin zou doen terecht komen.

Dit boek heeft een razende vaart en speelt zich af in San Diego. Achtergrond van het verhaal is de decennia lange vete tussen een Ierse en een Portugese vissersfamilie. San Diego was ooit het middelpunt van de tonijnvangst in de VS, conservenfabrieken en vissershaven incluis. Het boek leest trouwens als een mooie lofuiting aan San Diego. Als lezer heb je het gevoel dat moest je er ooit naar toe gaan je op basis van de beschrijvingen van het boek er best je weg zou vinden. Een opmerkelijk resultaat en een prestatie die niet door iedereen weggelegd is.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: