Vermoorde onschuld

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Een absolute topper in de reeks.

Lebowski is een misdaadauteur met een grote voorliefde voor vrouwen, liefst die van een ander... Als er dan dames vermoord worden in zijn entourage, denkt men al gauw aan een boze echtgenoot, vriend... Maar dat blijkt iets te simpel gedacht.

Opnieuw weet Jo Claes je aan je stoel gekluisterd te houden. Absolute top. Ik hoop dat hij de Gouden Strop wint, want het zou dik verdiend zijn.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (635 boeken)

Citaat: "Trui werd er zich ineens van bewust dat iemand haar aanstaarde. Ze draaide haar hoofd. Het was Lebowski, zag ze. Hij zei niets, keek alleen maar. Ze knipoogde naar hem en boog zich weer over haar laptop. O ja, ze had hem in haar macht en dat besefte hij. Dat besefte hij maar al te goed."

Lukas Lebowski is een succesvolle en populaire schrijver van thrillers. Hij houdt ook van jonge vrouwen. Zijn laatste verovering is Lucie Meerten, een 27-jarige vrouw uit Leuven. Lucie is met haar vriendje op reis in Italiƫ en heeft het net uitgemaakt. Toevallig logeert Lukas Lebowski in hetzelfde hotel en Lucie vindt troost in zijn armen.
Lucie wordt niet veel later vermoord teruggevonden in haar hotelkamer. Uiteraard is Lukas de belangrijkste verdachte, maar de Italiaanse politie laat hem gaan wegens gebrek aan bewijzen. Na een tijdje wordt Trui Goedseels, de uitgeefster van Lukas, in Amsterdam vermoord. Een paar dagen later worden nog twee vrouwen die voor dezelfde uitgeverij werkten vermoord.
De Leuvense hoofdinspecteur Thomas Berg probeert de moordzaken op te lossen. Het merkwaardige aan deze zaak is dat er bij een aantal slachtoffers een heiligenbeeldje werd gevonden dat in Diest werd gestolen. En andere vreemde zaak is dat de moordenaar de moorden kopieert uit een boek dat Lukas Lebowski nog aan het schrijven is!

Vermoorde onschuld is een prachtig geschreven thriller. De lezer wordt voortdurend op het verkeerde been gezet en het verhaal blijft boeiend tot de laatste bladzijde. Voor mij was dit een eerste kennismaking met de schrijver en ik moet zeggen dat ze smaakt naar meer!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: