Extaze 13: Echt/onecht

Gelezen door: André Oyen (3490 boeken)

Citaat: "Schrijvers met een roeping, echte schrijvers, kon je vroeger op één hand tellen. Nu zijn er honderden zelfbenoemde schrijvers in ons taalgebied, toegejuicht door redactrices op alle uitgeverijen, dames die al moeite hebben een naam als Houellebecq te spellen."

Extaze is een literair kwartaalschrift, gemaakt door een Haagse redactie maar bestemd voor heel Nederland en België. Het wordt samengesteld uit literair en beeldend werk van Nederlandse en Belgische schrijvers en kunstenaars. De afzonderlijke nummers van Extaze zijn niet strikt thematisch geordend, maar enige samenhang tussen de bijeengebrachte stukken is er wel. Het karakter van het nummer wordt versterkt door het werk van een beeldend kunstenaar. Literaire inhoud, beeldend werk en vormgeving zijn nauw met elkaar verbonden.

De rode draad in dit nummer 13 is het thema 'Echt/onecht'. De cover kan de argeloze koper op een verkeerd been zetten want de trouwring, op een roze achtergrond dan nog, mag dan eerder op het woord "echt" als huwelijk wijzen maar het gaat toch wel meer om de andere betekenis van het woord namelijk "authenticiteit". Maar de cover werkt echter wel prikkelend.
Naar het volgend nummer kijk ik al heel ongeduldig uit, de lezers ook waarschijnlijk, want in dat veertiende nummer wordt de figuur van wijlen Frans Kellendonk belicht. Prachtig toch.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Den Haag