De daikonkweker

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

In Laken doet een man aangifte van de verdwijning van zijn echtgenote. De politie die ter plaatse komt vindt de zaak meteen al verdacht en de man wordt duchtig aan de tand gevoeld. De politie heeft bovendien de handen vol aan een mensenhandelaar die vrouwen de prostitutie in dwingt. Als ook na dagen zoeken de vermiste vrouw nog niet terug is, worden Goris en Pauwels ten tonele gevoerd. Ook zij richten eerst en vooral hun aandacht op de echtgenoot, maar ondervragen ook de buurman die wel de buurvrouw wel eens begluurde, zo blijkt. En toch zit de zaak ook nu weer hel anders in elkaar.

Nieuwe spannende misdaadroman van Christian Coninck. Jammer van die enkele taalonzuiverheidjes.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (609 boeken)

Citaat: "Volgens Raymaekers kon Nicole wedijveren met al de missen. Ze had donkerblond haar en de perfecte maten. Haar borsten waren niet overontwikkeld, maar evenmin citroenen. Toen ze in de villawijk kwam wonen en Martin haar voor de eerste keer zag, voelde hij iets wat hij al lang niet meer had gevoeld: lust. Niet zomaar zin maar rauwe seksuele lust."

Martin Raymaekers is na zijn pensionering een verwoed tuinier geworden. Vooral zijn daikons krijgen veel aandacht. Hij heeft deze planten tegen de haag tussen zijn tuin en die van de buren geplant. In de haag heeft hij een gat gemaakt om zijn zeer knappe buurvrouw Nicole te kunnen begluren. Vooral wanneer ze topless ligt te zonnen, krijgen de daikons enorm veel aandacht.
De obsessie van Martin loopt uit de hand wanneer hij Nicole probeert te versieren. Ze gaat niet in op zijn avances. Martin slaat haar bewusteloos, neemt haar mee naar haar slaapkamer en verkracht haar. De volgende dag is het rond en in haar woning verdacht stil. Martin wordt ongerust en gaat een kijkje nemen. Nicole ligt dood in haar bed. Martin begraaft het lijk in een bosje, samen met wat kledij, zodat het lijkt alsof ze wilde weglopen. Martin denkt dat hij zijn sporen keurig heeft gewist, maar na een tijdje wordt hij gechanteerd. Iemand heeft beelden gemaakt van Martin voor en na de moord. Bovendien koestert zijn buurman, de echtgenoot van Nicole, verdenkingen tegenover Martin. Hij probeert op een drastische wijze om deze problemen het hoofd te bieden.

Een vlot lezende thriller van Christian De Coninck. Om van een echt goede thriller te kunnen spreken, zou het boek iets meer 'body' mogen hebben. Eerder te omschrijven als 'ontspannende vakantielectuur'!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: