Schaduwkind

Gelezen door: Anneke Van de Velde (1 boeken)

Citaat: "Niet iets proberen vast te houden dus, ook het mooiste niet, juist het mooiste niet. Het steeds proberen los te laten, steeds bijtijds de verwijdering onder ogen zien. Altijd met lege handen durven staan, dan kun je beter vangen als het nodig is."

Thomése omschrijft in Schaduwkind zijn -eigenlijk niet te omschrijven- verdriet om zijn gestorven dochter. Vooral de manier waarop dit neergeschreven is, trekt mij aan. Het bevat meeslepende intense passages, pijnlijk harde realiteitsbeelden en hier en daar sprankels van hoop.

Sommige passages zijn treffend, dit voor vele "levenssituaties". Ik heb het boek in één ruk uitgelezen, onder meer omdat ik benieuwd was naar de omschrijvingen, de verwoordingen. Niet zozeer het verhaal, maar voornamelijk de schrijfstijl is subliem. De andere boeken van Thomése worden zeker door mij verslonden!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Petra Van Loocke op 20 september 2006:
Ik heb dit boek een aantal jaar geleden ook gelezen. Het is een boek dat je snel uithebt, maar niet snel vergeet. Het verdriet van de man blijft hangen in je hoofd.
Ik heb nog geen andere boeken van Thomése gelezen, dus misschien moet ik dat maar eens doen.