Dossier K.

Gelezen door: Malena Larsen (24 boeken)

Citaat: "Wat hij momenteel voelde was een grondeloos medelijden. Hij had opeens zin het gsm-nummer van Nazim Tahir op te bellen en hem te verzoeken zo gauw mogelijk in zijn Mercedes te springen en de grens over te vluchten, omdat het gevreesde SIE een operatie voorbereidde. Dat hij vooral zijn pistool moest weggooien, omdat hij bij een eventuele shoot-out geen enkele kans maakte. Dat hij het beeldschone meisje op wie hij zo verliefd was, absoluut moest meenemen. Hij onderdrukte de gedachten die door zijn hersens zigzagden, en concentreerde zich op de videofilm."

Tja, wat kan je zeggen? Geeraerts has done it again... Dit boek is eigenlijk het vervolg van De PG, maar het kan net zo goed op zijn eigen gelezen worden. Nazim Tahir (die destijds uit Antwerpen moest vluchten nadat hij PG Savelkoul had neergeschoten) keert terug naar Belgïe om een familievete op te lossen... waardoor snel een hele reeks doden vallen. Verstuyft bijt zich vast in de zaak, en krijgt hulp van de ondertussen gepensionneerde Vincke die uit Provence afkomt om een handje toe te steken.

Het blijft moeilijk om uit te leggen wat er zo schitterend is aan Geeraerts, wat hij ook op papier uitspookt: HET WERKT... Verhaal en personnages zijn (zoals altijd) erg waarheidsgetrouw en met veel gevoel neergezet, en de spanning wordt geleidelijk aan opgevoerd, tot je het boek niet meer wil neerleggen, tot het beroemde 'stilte-voor-de-storm-hoodstuk' die in elk boek van Geeraerts staat, tot de onvermijdelijke ontknoping die volgt. Een schitterende introductie voor mensen die Geeraerts nog niet kennen, en een blije weerzien voor de vele fans van Vincke en Verstuyft. Warm aanbevolen dus!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Arush Mazlumi op 30 september 2009:
Fantastiche boek, uit de mafiawereld in Antwerpen.