De venusbergvariaties

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Ik ben wetenschapper en ik probeer te schrijven. Dat maakt me dubbel zo benieuwd. Er zijn grenzen aan de nieuwsgierigheid- bijvoorbeeld die grenzen die mijn Geliefde me naar aanleiding van de Halloweenbrief nog onlangs per e-mail streng heeft uitgelegd. Die grenzen zijn rechtvaardig. "

Het begint bij Paul die nog eens iets bij mevrouw Manteau (of de uitgeverij die zij oprichtte) te leggen. Hij verhuist naar de VS en schrijft brieven met vriendin Isabelle.
Ze hebben het over liefde, seks, lust, vriendschap, en alles waar andere vrienden over spreken. Hoe verandert de afstand hun relatie? Hoe veranderen woorden die? Het is een interessant spel dat afgesloten wordt met een handvol verhalen.

Ik las van beide auteurs al beter. Hoewel ik begrijp dat dit negatiever overkomt dan wat ik beoog. Het geheel van twee delen was niet slecht, maar evenmin memorabel. Ik heb me soms geërgerd aan het flagrante post-modernisme en de intimiteit die (vooral in het begin) aanwezig was. Het thema was, achteraf gezien, ook niet echt mijn ding, zeg maar. Desalniettemin is het een mooi verhaal over liefde, vriendschap, lust en afstand.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: België