Spookbloem

Gelezen door: Barbara Simons (11 boeken)

Citaat: "Dit was de reden voor dit helse avontuur geweest. Het was iets zoals sneeuw in de lente: je verwacht het niet meer, en juist daarom is het zo ontzettend mooi en ontroerend. "

Privé-detective Pat Somers wordt belast met een wel zeer merkwaardige opdracht: hij moet op zoek naar de dief van een orchidee die op de Gentse Floraliën verdween. Het gaat om een zeldzame ‘spookorchidee’, waarvoor freaks miljoenen overhebben… Zijn speurwerk voert hem naar een schare merkwaardige personages. Bavo Dhooghe is een vlot verteller, die de kunst verstaat van het vasthouden van de spanning (of in dit specifieke verhaal eerder: de nieuwsgierigheid), waardoor je als lezer niet graag afhaakt vooraleer je de ontknoping kent. Hij heeft een rijke taal, maar koketteert net iets te graag met ironische metaforen en vergelijkingen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Een detective moet op zoek naar de dief van een orchidee die op de Gentse Floraliën verdween. Vlot verteld, goed verhaal, verzorgd taalgebruik, misschien iets te veel pogingen om kennis en weetjes te etaleren naar mijn smaak. Maar in aanmerking nemend dat de man nog heel wat groeipotentieel had toen hij dit boek schreef, best te pruimen ja. In zijn latere werk zie je een absoluut positieve evolutie.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: