Stemmen uit de wereldliteratuur Over de grens

Gelezen door: André Oyen (3553 boeken)

Citaat: "Schrijven is een moeizaam proces, maar ben je schrijver dan kun je het niet laten.Inleiding Jelle Jeensma"

Peter de Rijk is literatuurjournalist (o.a. voor Amsterdam FM-Radio) en schrijfdocent (bij Scriptplus). Op verzoek van Rogi Wieg stelde hij uit diens oeuvre de bloemlezing ‘Even zuiver als de ongeschreven brief’ samen die kort na de dood van Rogi Wieg verscheen. Momenteel werkt hij aan een biografie over K. Schippers. Als E. de Haan heeft hij een vijftal boeken (proza en poëzie) op zijn naam staan waaronder het prachtige Zoeken naar Slory.

In Stemmen uit de wereldliteratuur gaat Peter de Rijk de dialoog aan met schrijvers van over de grens. Peter de Rijk, zelf schrijver, laat ze vertellen over hun dilemma’s bij het schrijven. Het resultaat: veertien boeiende gesprekken over het ambacht van het schrijven. En niet zomaar wat schrijvers het zijn veertien toppers uit de hedendaagse literatuur namelijk Stefan Brijs, Robert Seethaler, Kevin Barry, Katja Petrowskaja, Paolo Giordano, Monica Held, Lars Kepler, Helen Macdonald, Colin Barrett, Joëll Dicker, Jonathan Coe, Edouard Louis, Nir Baram en Max Porter. Allen hebben met hun romans prestigieuze prijzen gewonnen en een heel breed publiek aangesproken.

De brede erkenning voor het werk van deze romanciers is het bewijs dat inspanning loont. De journalist/ auteur laat zijn collega's auteurs uitvoerig aan het woord over het werk, hun manier van werken en de reacties die het bij henzelf en de lezers losgemaakt heeft. De schrijvers in ‘Stemmen uit de wereldliteratuur’ zijn op een prachtige manier in de spotlights geplaatst en dit werk spoort de lezer dan ook heel passioneel aan om deze schrijvers te ontdekken en te lezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: