A suitable boy

Gelezen door: Chantal Martens (1 boeken)

A Suitable Boy is een zalig dik boek (een van de langste ooit geschreven in het Engels)- en een droom voor leesverslaafden zoals ik voor wie elk boek te snel uit is. Het verhaal is opgebouwd rond de pogingen van Mrs.Rupa Mehra om een geschikte echtgenoot (de suitable boy uit de titel) te vinden voor haar eigengereide dochter Lata. Veertienhonderd kleingedrukte pagina’s later heeft Lata een echtgenoot. Je hebt als lezer intussen kennis gemaakt met de families Mehra, Chatterjee, Kapoor en Khan en met een hele brok Indische geschiedenis.

Het boek is een ongelooflijke mengeling van een Bollywoodiaanse soap opera ( de ontrouwe echtgenotes, boze stiefmoeders of zoons die hun jeugd en eer verspelen doen allemaal mee), en een zeer goede schets van het India uit de jaren 50. De eerste jaren na de onafhankelijkheid en de politieke, religieuze en sociale conflicten die toen speelden vormen een zeer levendig beschreven achtergrond voor het verhaal.

Interessant is ook dat Seth in 2005 Two Lives publiceerde, een familiegeschiedenis over zijn Indische oom Shanti en zijn Duitse tante Henni, waarin je af en toe ook echo’s terugvindt uit A Suitable Boy- veel van de inspiratie voor het boek haalde Seth bij zijn eigen familie.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: