God als Misvatting

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

In God als misvatting gaat Dawkins (bekend van The Selfish Gene) verder in zijn betoog tegen geloof. Hij toont in heldere en goed beargumenteerde hoofdstukken aan dat het goed is om atheïst te zijn en dat het zelfs de logischere keuze is. In godsdienstig Amerika is dit geen vanzelfsprekendheid en wordt religie vaak aan bekende overleden wetenschappers gelinkt, een misvatting die hij met dit boek ook wil verwijderen.

Dawkins wordt beschouwd als een van de helderste denkers en intellectuelen van deze tijd, en die rol houdt hij staande met zijn evenwichtig betoog. Hij belicht zowel de voor- als tegenargumenten en biedt een alternatief.

Een aanrader voor zij die geloven, niet geloven of er niets van weten.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Bram op 28 oktober 2009:
Ik denk dat dit wel eens m'n #1 boek ooit zal zijn. Wetenschappelijk en toch begrijpelijk gebracht voor niet-geleerde mensen (zoals ik). Een van de weinige keren waar men gewoon de dingen zegt zoals ze zijn, zonder censuur. Zeker een aanrader.
Norbert De Meyer op 11 oktober 2007:
Een terechte keuze van de Nobelprijs Academie om Doris Lessing op haar palmares te plaatsen met deze hoogste literaire onderscheiding. En dat niet alleen voor De grootmoeders, maar voor al haar andere schone (geëngageerde) letteren. Al is dit laatste een wonderlijk boek, waar ik zeer heb van genoten.