Persoonlijk

Gelezen door: Bart Verdeyen (635 boeken)

Citaat: "Hij had mij recht op de korrel, midden in de roos, kon niet missen, een schot waarmee je een gouden medaille wint. Op het moment dat hij de trekker overhaalde, was ik ten dode opgeschreven. Maar de kogel was bijna vier seconden onderweg en er kwam een windvlaag. Ik weet het nog precies. Ik herinner me dat ik het vuur uit de loop zag, toen een vlag die ineens begon te wapperen en vervolgens werd Khenkin geraakt. Omdat de wind het traject van de kogel had veranderd."

Tijdens zijn zwerftocht richting Seattle vindt Jack Reacher een editie van de 'Army Times'. Deze krant wordt wekelijks uitgegeven en bevat praktische informatie voor (ex)militairen. Bij het doorbladeren van de krant vindt Reacher een kleine advertentie die rechtstreeks tot hem gericht is met als boodschap: 'Jack Reacher bel Rick Shoemaker.' Rick Shoemaker geeft hem het bevel om te wachten op een chauffeur die hem naar de luchthaven zal brengen. Zo wordt hij naar Pope Field gebracht dat verbonden is aan het grote Fort Bragg. Daar krijgt hij de opdracht om de scherpschutter te zoeken die op de Franse president heeft geschoten. De president overleefde de aanslag omdat de kogel niet door het veiligheidsglas kon doordringen dat hem beschermde. Omdat de kogel werd afgeschoten vanaf een afstand van dertienhonderd meter, zijn er maar een handvol potentiële daders voor deze aanslag. Eén daarvan is John Knott. Reacher heeft hem vijftien jaar geleden bij de lurven gevat. Knott heeft ondertussen zijn straf uitgezeten en is nu opnieuw een vrij man. Samen met Casey Nice probeert Jack Reacher de schutter op het spoor te komen. En stilaan wordt het duidelijk dat er meer achter deze aanslag zat. 'Persoonlijk' is reeds de 19de thriller met Jack Reacher in de hoofdrol. Niet meteen de beste uit de reeks. Maar voor de liefhebbers zal dit geen bezwaar zijn!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (581 boeken)

Volgens Stephen King de beste Jack Reacher, maar ik kan zijn opinie jammer genoeg niet delen. Ik las het al in de originele versie en wou even nagaan of de vertaling mogelijk mijn mening zou kunnen veranderen. Maar neen ! Plotconstructie, stijl, hoofdpersonage en zijn belevenissen zijn me al voldoende bekend, maar deze aflevering uit de reeks rondom de aparte ex-militair overtuigt beslist niet. Heel wat bladzijden werden gevuld met bijna slaapverwekkende dialogen en verduidelijkingen wellicht om de overbekende actietaferelen extra in de verf te zetten. Tempo, spanning lijden daaronder en ik ben niet van plan Reacher nog te volgen in een volgende episode. Een tegenvaller !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Londen