Hotel Fabiola

Gelezen door: Andr├ę Oyen (3544 boeken)

Citaat: "Deze Borgerhouternaars willen niets meer van de wereld, behalve er anoniem tegen pissen."

Voor de buitenstaander is Borgerhout, ook soms smalend Borgerokko genoemd, een zwart deel van de stad Antwerpen waar verkrotting, criminaliteit en onaangepast(?) gedrag van allochtonen een ware voedingsbodem genoemd worden voor het succes van extreem-rechts in Antwerpen. Geven de Borgerhoutse autochtonen louter uit xenofobe of racistische motieven hun stem aan een partij die vooral focust op de migrant als zondebok of spelen er nog andere minder bekende facetten een beslissende rol?

Journalist en schrijver Rudi Rotthier verbleef er vier maanden van augustus tot december 2000. Hij wou alle kanten van dit fenomeen bekijken, doorleven en analyseren. Hij neemt hiertoe zijn intrek in het disfunctionele hotel Fabiola en gaat Borgerhout verkennen. Hij is begaan met het lot van Borgerhout en zijn bewoners en hij wil er niet een alleen een boek over schrijven maar ook de ogen van outsiders en vooral politici openen door over de problematiek van Borgerhout in de krant De Morgen te publiceren.

Rudi Rothier heeft talent om een explosief onderwerp met veel tact maar ook met de nodige humor te benaderen zonder de geladenheid waarom het allemaal om te doen is aan kracht te doen inboeten.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: