Sally

Gelezen door: Harry_Potter (46 boeken)

Citaat: "Sally schitterde hoogst duidelijk door afwezigheid. Het trof Catherine hoe alleen Richard leek, zoals hij in zijn keuken rommelde. Hij leek misplaatst, op de een of andere manier onthand, zonder zijn schaduw, zijn Sally, die hem in de weg liep, haar vinger stak in dit en dat, snoof en redderde en proefde, zonder een tel haar ogen van hem af te wenden. Catherine had haar oplettend gadegeslagen; ze had iets herkend in Sally: een spoor van zichzelf. Ze had haar blik op Richards onderarmen gezien, ze had gezien hoe de glimlach zich over haar gezicht verspreidde toen Richard met vrolijke nonchalance zijn luxemes over een argeloze komkommer liet zwaaien. Catherine had ook naar Richard gekeken, gezien hoe hij Sally uit de weg koerste met een teder zetje in haar middel, waar zijn hand steevast even bleef rusten."

Ook hier weer: hou je niet van expliciete seksbeschrijvingen, dan zal dit boek je niet weten te bekoren, net als alle andere schrijfsels van Freya North trouwens. Lees je wél graag eens een sexy boekje, dan zul je Sally best geslaagd vinden.

Sally is een jonge onderwijzeres die af wil van haar brave en ietwat saaie imago. Ze wil niet langer een lief meisje zijn. Ze wil mannen verleiden, en dan liefst nog zonder er zelf verliefd op te worden. Dus als ze Richard leert kennen, verandert ze haar garderobe grondig en doet ze alles wat ze kan om hem in haar ban te doen komen. Richard is leuk en knap, maar heeft nog nooit een serieuze relatie gehad en is er ook niet naar op zoek. En dat zint Sally wel. Een relatie moet er niet van komen, nee, dankjewel.
Je kunt al raden hoe het verder gaat...

Grappig, goed beschreven, levensecht en af en toe ontroerend. Heel genietbare chicklit dus!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Kerstin Vermote op 9 juli 2008:
Leuk boek waarin een speciale manier van schrijven wordt gehanteerd. Op het begin is het wel even wennen, maar na een tijdje ben je de schrijfwijze gewoon. De personages worden ook op zo'n manier omschreven dat je het verhaal als een film in je hoofd kan afspelen. Het thema van het verhaal gaat over alledaagse dingen waardoor je er jezelf zeker in zal herkennen. Aanrader!