Cel

Gelezen door: Hilde van Looveren (13 boeken)

Citaat: "'Wat ik geloof, is niet belangrijk.'
'O nee?' Ik lachte. 'Dan ben je de enige in de wereld. Wat je gelooft is altijd belangrijk, voor iedereen.'
'Sorry,' zei ze, 'ik drukte me ongelukkig uit. Wat ik geloof, is heel erg belangrijk. Ik geloof in de wet, in de procedures, in de regels en in de bescherming die elk mens daardoor heeft. Ik geloof in het recht op die bescherming. Altijd. Onder alle omstandigheden. Dat geldt voor mishandelde kinderen, dat geldt voor belastingontduikers, dat geldt voor voetbalvandalen, dat geldt voor inbrekers en dat geldt voor u.'"

Een heel spannend verhaal waarin je je als lezer sterk betrokken voelt bij het hoofdpersonage dat in slechte papieren terechtkomt omdat hij, Michael Bellicher, stom toevallig, getuige is van een tragisch auto-ongeluk. Je begint jezelf af te vragen hoe ver iemand kan gaan in het misbruiken van een anders identiteit.

Geen boek om je, op het eerste gezicht, gemakkelijk bij te voelen. Charles den Tex beschrijft een en ander zeer beklemmend terwijl het verhaal zich bijzonder snel laat lezen. Zeer ontspannend, geen moeilijke plot (het mocht voor mij wat ingewikkelder) en dus toch comfortabel. Naarmate het boek vordert, neemt ook de geloofwaardigheid ervan af. Of zou dat eerder te wijten zijn aan het feit dat je als lezer niet WIL geloven dat een verhaal als dit misschien toch wel eens ├ęcht zou kunnen gebeuren...?

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: