Gif

Gelezen door: Lydia (253 boeken)

Citaat: "Hij had, tot hij er wee van werd, in het grote Theatrum Anatomicum gestaan, waar de Hollandse elite een picknick hield en koud gebraad en gele broden met zachte korsten uit etensmanden haalde en champagne dronk, terwijl men toekeek hoe een hazelip verholpen werd, of het bloed van een schaap in het lichaam van een gevangene werd overgegoten waaruit men het zijne bijna volledig had laten weglopen om ruimte te maken voor dat van het dier."

Heerlijk boek! Het speelt zich af in de 17de eeuw tijdens de Spaanse inquisitie. Het vertelt twee verhalen. Het ene gaat over Marie-Louise, nichtje van Lodewijk XIV die uitgehuwelijkt wordt aan Carlos II van Spanje. Je komt veel te weten over allerlei hofintriges, politiek gekronkel, het dagelijkse leven aan het hof, enzovoort. Het andere verhaal gaat over een (on)gewoon meisje. Haar leven, haar problemen, haar dromen. Beide meisjes zijn even oud en hun wegen kruisen elkaar toevallig en onvermijdelijk.

Het verhaal is niet alleen interessant, ook heel vlot leesbaar met regelmatig een vleugje ironie terwijl het toch een intriest verhaal is.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: