De rijkdom van Saoed

Gelezen door: Bart Verdeyen (611 boeken)

Citaat: "Hij liet een pauze vallen. Daarna vervolgde hij: 'Wat u niet weet, is dat deze vondst geen toeval was. Geluk speelde daarbij geen enkele rol. Ik wist vanaf het begin dat ik olie zou vinden, en ik heb die ook gevonden. Niet omdat ik volgens een bepaalde theorie gehandeld heb, maar omdat ik een principieel andere methode om olie te zoeken volg, die met alle geldende theorieën de spot drijft. U zult begrijpen dat ik op deze plek niet in details kan treden, maar ik wil er dit over zeggen: met behulp van deze methode zal ik in staat zijn zo veel olie te vinden dat de mensheid zich de komende duizend jaar geen zorgen meer hoeft te maken.'
In de zaal brak tumult uit."

Markus Westermann droomt van heel veel geld. Om zijn droom waar te maken, moet hij naar Amerika. Daar ontmoet hij Karl Walter Block, die beweert dat er in de diepten van de aarde nog genoeg aardolie voor de komende duizend jaar te vinden is. Hij heeft er een methode voor ontwikkeld maar heeft een zakenpartner nodig. Markus hapt toe!
Na de eerste successen van dit duo, ligt de wereld aan hun voeten. Bovendien geraakt het grootste olieveld ter wereld in Saoedi-Arabië uitgeput. De Saoedi's willen ten koste van alles het geheim van Westermann en Block in handen krijgen.

Net zoals zijn vorige romans slaagt Andreas Eschbach erin om fictie en werkelijkheid zo met elkaar te vermengen dat de lezer met veel twijfels blijft zitten. Een aangename thriller die goed aansluit bij de actualiteit.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: