De gedichten

Gelezen door: Silvie (82 boeken)

Citaat: "O, ik weet het niet, maar besta, wees mooi. Zeg: kijk, een vogel en leer me de vogel zien. Zeg: het leven is een brood om in te bijten en de appels zien rood van plezier, en nog, en nog, zeg iets. Leer me huilen, en als ik huil leer me zeggen: het is niets. "

In deze uitgebreide verzamelbundel lees je alle gedichten van Herman de Coninck (1944-1997), bekende én nagelaten verzen. De Coninck schreef prachtige, heldere poëzie. Zijn verzen zijn verrassend en spits, balanceren tussen weemoed en minimalistisch optimisme. Hij observeert, filosofeert en beleeft in eenvoudige versvorm. Eenvoudig op het eerste lees-zicht, doordenkers als je ook maar even stil blijft staan.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
smet guy op 16 juni 2006:
De poëzie van H.D.C. straalt een ongekende rust en vrede uit. Met enkele ogenschijnlijke eenvoudige woorden worden humane werelden opgeroepen. Bij het lezen van zijn proza en poezië voel Je fysiek het schrijfplezier. Het boek is mijn bijbel voor opstaan of slapengaan. Herman is lezen en blijven herlezen, liefst zo traag mogelijk.