De ontmoeting

Gelezen door: Alex leest (172 boeken)

Miles Ryan is sheriff in het stadje New Bern in North Carolina, waar hij samen met zijn vrouw Missy en zijn zoontje Jonah een heel gelukkig leven leidt. De idylle wordt op een gruwelijke wijze verstoord wanneer Missy op een avond tijdens het joggen door een wagen wordt aangereden. De vrouw moet waarschijnlijk op slag dood geweest zijn, maar niemand kan dat beamen vermits de dader vluchtmisdrijf pleegde.
Een groots onderzoek wordt opgezet maar de dader blijft spoorloos. Het leven is voor Miles een nachtmerrie geworden. Voor Jonah trouwens ook want die krijgt er werkelijk nachtmerries van 's nachts. Miles tracht zo goed en zo kwaad als het gaat de zorg voor zijn zoon op zich te nemen. Zijn zoon is voor hem trouwens de enige reden om in leven te blijven.
Miles en zijn zoon Jonah zijn emotioneel ontspoord. Drie jaar na de feiten is van de dader nog geen spoor te bekennen. Miles heeft indertijd zelf een dossier aangelegd vermits hij zich met de zaak niet mocht bemoeien, want deze behoorde tot het terrein van de verkeerspolitie.
Ook in zijn persoonlijk dossier is Miles nog niet verder geraakt dan verdenking van een paar ongure personages die hem reeds voordien persoonlijk bedreigd hadden. Maar vermits er geen harde bewijzen zijn kan hij daar niets mee aanvangen. Miles kan Missy niet vergeten en hij zal haar ook nooit kunnen vergeten maar hij verlangt opnieuw naar warmte, genegenheid en intimiteit van iemand die opnieuw zijn leven en dat Jonah wil delen. Maar zolang de dader van het vluchtmisdrijf niet bekend is zal het moeilijk zijn om een nieuw leven te starten.

De ontmoeting is geen grote literatuur maar het is wel een heel boeiend en vlot boek over intermenselijke relaties. De verhaalstructuur is niet altijd puntgaaf en het melodrama komt wel eens regelmatig om de hoek gluren, maar het blijft allemaal binnen de perken van het aanvaardbare. Het is wel bijzonder origineel dat het verhaal wordt verteld door het personage dat het vluchtmisdrijf pleegde.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Ilka Vandebroeck op 2 juni 2010:
Het boek is prachtig verteld, je zou denken in het begin dat het alleen om de liefde tussen Miles en de leerkracht van Jonah zou gaan. Tot blijkt dat dit helemaal niet zo is! Het gaat eigenlijk over het uitzoeken wie de moordenaar is van Miles z'n vrouw. Het is een spannend boek en zeker een aanrader!