Nooit gaat dit over

Gelezen door: Willy Schuyesmans (3 boeken)

Citaat: "'Let op je woorden, man.' Gino tilt zijn linkerbeen op en laat Pim struikelen. Dan gaat alles vliegensvlug. Hij zit al wijdbeens bovenop hem en duwt hem met zijn achterhoofd in het hoge gras. Pim geeft zich over. Gino heeft de handen van een man."

Een mooi stukje uit de eerste roman van André Sollie die ik altijd al zo voor zijn poëzie en voor zijn illustraties heb bewonderd. Het is een heerlijk ontroerende love story over twee jongens die opgroeien aan de kust. En dan is er nog Sabrina, de zus van Gino, die ook een oogje heeft op Pim. Een boek over verwarde gevoelens en over homo-erotiek, terwijl het woord homo er niet eens in voorkomt.

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
Marian op 12 maart 2011:
Ik heb het gelezen naar aanleiding van de film die bijna in de zalen komt. Ik wil toch altijd eerst het boek gelezen hebben (dat is meestal beter). En wat heb ik genoten van dit zomerse liefdesverhaal. Mooie, sprekende personages en prachtige taal. Nu afwachten wat de regisseur er mee gedaan heeft. Ik ben benieuwd!
op 13 maart 2008:
Een parel!
Katrien Temmerman op 26 mei 2006:
Ik heb dit boek nu net uit, en dit haalde ik er ook meteen uit. Erotiek! Zonder ook maar één keer banaal te worden. Een prachtig boek!

Gelezen door: MichelleC (1 boeken)

Citaat: "“ Maar toen ging Gino bijten. In Pims oor, in zijn hals, in zijn schouder. De jongens kneusden zich aan elkaar en ze likten hun wonden.”."

Het boek is een prachtige ervaring voor mij. Ik ben al geen boekenwurm maar dit boek heb ik met veel plezier uitgelezen. Ik vond wel dat dit boek een beetje weinig inhoud heeft maar toch heeft het mij gegrepen. Het thema neemt je in het begin vast en je wilt weten hoe het afloopt met deze twee jongens. Af en toe komen er erotische stukjes in maar ik vind dit alles behalve storend, het maakt het spannend. Het toont je duidelijk hoe moeilijk het is voor homoseksuele jongeren om zich te uiten en toe te geven aan hun gevoelens. Mensen realiseren het hun soms niet hoe moeilijk zij het hebben. Je maakt hier kennis met dit thema op een prettige manier. Het is een mooi verhaal met allerlei gemengde gevoelens en verlangens waar je in meegesleept werd. Ik wil dit boek aanraden voor iedereen die eens wil afstappen van het traditionele thema van het jongen-meisje concept en eens een ander thema wilt leren kennen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: