De hongerspelen

Gelezen door: Robbe Van Assche (1 boeken)

Ik vond dit boek in één woord prachtig! Het boeide me van de eerste tot de laatste bladzijde en ik vond het heel spijtig toen ik het uitgelezen had. De auteur wist de spanning op te bouwen tot een absolute climax. In het boek komen veel verschillende thema's aan bod zoals romantiek,vriendschap, overleven, wraak, moord en vertrouwen.

Dit alles is wonderbaarlijk beschreven in De hongerspelen. Het is een boek dat ik met heel veel plezier heb gelezen. Een echte aanrader! Ik hoop dat het vervolg Vuur er snel komt zodat ik verder kan genieten van de avonturen van Katniss Everdeen, de 16-jarige hoofdfiguur.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: stieniemouse (3 boeken)

Een vlot geschreven boek. Dit boek is eigenlijk geschreven voor de jeugd maar als volwassene is het toch ook leuk om te lezen. Het boek zit vol spanning, je kan echt niet stoppen met lezen. Het gaat over een meisje, Katniss, dat moet proberen te overleven in een aangemaakt 'spelparadijs'. Het gaat over leven en dood. Dit boek is ook verfilmd en komt volgend jaar uit. Ik ben benieuwd om de film te zien. We zullen er nog van horen van de hongerspelen. Deel II en deel III zijn ondertussen ook al uit.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Inge V. (1 boeken)

Minotaurus (Griekse mythologie) meets Expeditie Robinson meets Big Brother meets Gladiator meets Project Runway meets Idool. Een waanzinnige mix. De hongerspelen is een ijzersterk, onwaarschijnlijk meeslepend verhaal van een 16-jarige heldin die strijdt op leven en dood en tegen het systeem. Echt verslavend omdat het in een razende vaart is geschreven. Aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Marijke-Co (7 boeken)

Na het zien van de trailer was ik benieuwd naar de verwachte film, maar toen ik zag dat die gebaseerd was op een boek wou ik zoals gewoonlijk toch eerst het boek lezen, bleek het toen over 3 boeken te gaan. Dus begon ik met deze eerste en eerlijk gezegd had ik zelfs niet door dat dit jeugdboeken waren. Heb ze meteen alledrie na elkaar gelezen want na de eerste kreeg ik niet genoeg van de avonturen van Katniss.
Je leeft zo mee met de personages en hun verschrikkelijke avonturen, je wordt er gewoon in meegezogen. Ik kan alleen maar hopen dat de film het boek eer kan aandoen en de intensiteit van het boek zal behouden. Ik vind deze echt een aanrader en ben er zeker van als je deze las je meteen verder wil met de volgende.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sophie (9 boeken)

Fictie voor jongeren op een hoger niveau. Het boek is geweldig spannend maar heeft ook een complexere verhaallijn. De auteur slaagt erin om intriges, vriendschap, politiek, geschiedenis, ... te combineren. Bovendien zeer vlot te lezen. Ook de andere twee delen (Vlammen/Catching Fire & Spotgaai/Mockingjay) zijn aan te raden.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Arnaud Broes (1 boeken)

Katniss Everdeen is een 16-jarige tiener en woont in het 12e disctrict van Panem. Samen met haar moeder en haar jongere zus Prim leeft ze er een armoedig bestaan, volledig in dienst van het welvarende Capitol. Elk jaar worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 tributen, een jongen en een meisje uit elk district, strijden op leven en dood. En Prim wordt dit jaar door loting verkozen… Katniss beseft al gauw dat haar zusje geen enkele kans maakt en besluit haar plaats in te nemen. Voor het vermaak van het Capitol, neemt ze deel aan dit medogenloos en bruut geweld en komt ze voor een keus te staan: hoe ver gaat ze om dit te overleven?

Niet alleen ontving De Hongerspelen lovende kritieken van o.a. Stephenie Meyer en Stephen King, het is ook een boek dat je ongetwijfeld niet even opzij kan leggen. Hierdoor heeft het de predicaten ‘page turner’ en ‘bestseller’ dubbel en dik verdiend. Dit mag je dan ook van dit staaltje vakmanschap verwachten: sterke personages, onvoorstelbare diepgang, volop emotie en onverdraaglijke spanning.Vanaf de eerste regels word je dus meteen in houdgreep genomen.
Als je op zoek was naar de ultieme leeservaring, dan heb je die beslist gevonden.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Liesbeth_88 (1 boeken)

Een boek voor jongeren vanaf 12 jaar, maar ook heel geschikt voor volwassenen. Ik begon onovertuigd aan het boek, 'SF is niks voor mij', dacht ik. Maar het draaide anders uit. Ik las het boek in een 2-tal dagen uit, en nadien startte ik onmiddellijk in het tweede & derde boek. 
Een boek vol spanning & emoties, een aanrader. Maar niet aan beginnen als je geen tijd hebt, want je kan het boek niet zomaar wegleggen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: (4 boeken)

Dit boek staat zeker in mijn top 10. Eenmaal ik begon te lezen, was er geen stoppen aan, het verhaal zit vol gevoel, actie, spanning, angst en zelfs een beetje liefde! Ik vind dat iedereen het boek moet lezen, elke leeftijd zou hier van kunnen genieten. Ik heb ook al de twee andere boeken gelezen van de trilogie en deze waren ook schitterend geschreven!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hanav (8 boeken)

Ik vond het een prachtig boek. Ik had dit totaal niet verwacht en ik was er wel voor te vinden. 

Het hele toekomst beeld met de verschillende discritcten en dan nog de spelen zelf (gladiator?!) sprak me enorm aan. Ook de relaties onder elkaar, de liefde tussen zussen, vrienden en vijanden vond ik heel mooi beschreven. 


 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Katrien Verbist (1 boeken)

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: melissa (6 boeken)

De hongerspelen is een zeer meeslepend boek, eens je in hun wereld zit wil je er niet meer uit. De ultieme strijd om het leven (letterlijk) begint wanneer Katniss, Peeta en de anderen in de arena komen. Hoewel alles heel snel gebeurt wordt het toch duidelijk omschreven. Een boek dat je fantasie overstijgt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: piet verlinde (1 boeken)

De hongerspelen is zalige jeudboekenreeks die ook volwassenen kan boeien.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jo& (5 boeken)

Dit is eigenlijk een jeugdboek, maar het leest fantastisch vlot en verveelt je geen moment. Begin te lezen wanneer je tijd hebt. Bovendien is de film niets waard, wanneer je het boek gelezen hebt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Maggy (2 boeken)

Super, leest heel vlot! Ik had onmiddellijk zin om deel 2 en 3 ook te lezen. Heb na het lezen naar de verfilming gekeken, was leuk om te zien, maar kan niet tippen aan het boek!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Kendall Donny (2 boeken)

De Hongerspelen (2008) is het eerste boek van de beroemde trilogie van Suzanne Collins. Het verhaal zelf speelt zich af in een land genaamd Panem. Dit land telt 12 districten en een hoofdstad, namelijk het Capitool dat over de 12 arme districten de controle heeft. Oorspronkelijk waren er 13 districten maar door een opstand werd het 13e district door het Capitool afgeslacht. De Hongerspelen werden opgesteld als een soort straf ter herinnering aan de opstand van rebellen. Zo moet elk district twee tributen, respectievelijk een jongen en een meisje, naar voren brengen om aan de spelen deel te nemen. De 24 tributen moeten vechten tot de dood tot er één winnaar overblijft. Het boek vertelt het verhaal van Katniss Everdeen en Peeta Mellark van district 12. Wat meteen mijn aandacht trok was hoe harmonieus de spanning verdeeld is. Collins’ schrijfstijl is zo sappig dat je jezelf volledig kan verliezen in het verhaal. Mede door de vloeiende schrijfstijl. De laatste zinnen van elk hoofdstuk waren telkens de spannendste, zo dwong ze je, in zekere zin, om verder te lezen. Er was ook een zeer goede balans tussen actie en romantiek. Ook al is het belangrijkste thema de overleving, toch heeft ze een manier gevonden om deze romance zeer goed in het verhaal te verwerken. Op vlak van verhaallijn heeft dit boek mijn enorme verwachtingen overtroffen. Dit door de vele onverwachtse wendingen in de arena en de ingenieus uitgedokterde personages. Wel kon ik me de dingen soms moeilijk voorstellen aangezien je redelijk veel fantasie nodig hebt voor een verhaallijn als deze. Wel zorgde dit voor een leuke afwisseling en bleef het verhaal steeds interessant. De evolutie die Katniss doormaakt is zeer aangrijpend. Haar personage gaat als het ware een karakteriële metamorfose door, ze wordt steeds zelf zekerder en heeft een vast doel voor ogen. Al bij al werden je curiositeit en aandacht constant gevoerd met informatie en onverwachtheden.

Het is zeker een aanrader voor jong en oud. Met deze boeken blijf je zeker niet op je honger zitten.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Rune V. (1 boeken)

Ik vind De Hongerspelen een zeer spannend boek. Vooral wanneer Kattniss de voedsel voorraad van de beroeps wil laten ontploffen. Het boek leest heel vlot. Ik kon het boek niet wegleggen voor dat ik het einde van het verhaal wist. Het is het beste boek dat ik ooit gelezen heb. Ook al lees ik niet vaak. Ik ben van plan de andere twee boeken te lezen. Ik hoop dat deze even goed of zelfs beter zijn dan de eerste. Ik heb ook de film gezien. Het is een mooie verfilming van het boek, maar toch vind ik het boek beter dan de film.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: William V. (1 boeken)

Ik vond het boek De Hongerspelen een ware beleving dat van actie tot avontuur en romantiek ging. In het boek wordt je door de protagonist Kattniss Everdeen meegesleurd in een rollercoaster van emoties, avonturen en gevechten. Wanneer je begint te lezen wordt je nieuwsgierig naar wat volgt en kan je niet meer stoppen. Je ervaart ook de angst van Kattniss in de irreële wereld van de arena en de warmte bij de nieuwe vriendschappen die ze sluit met medetributen. In het verloop van het verhaal vergeet je zelfs dat het fictie is en niet de realiteit. Dit boek behoort zeker tot mijn top 10 gelezen boeken en is een ware must voor de boekenliefhebber. Het is ook een meeslepend boek dat je als het ware opslokt in Kattniss’ verhaal. Er is ook een verfilming van het boek, maar dat vind ik wel spijtig. Men kan een verhaal dat zo fantasievol is naar mijn mening gewoon niet verfilmen, want dan gaat er veel leesplezier verloren aan dit boek. Dus lees eerst het boek en kijk dan de film. Als laatste wil ik zeggen dat iedereen dit boek moet gelezen hebben, omdat het gewoon subliem geschreven is.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Cindy Scharlaeken (3 boeken)

Schitterend en spannend boek. Ik had de film eerst gezien, maar wou absoluut ook het boek lezen. En ik kan zeggen: het boek is beter dan de film. De beschrijvingen zijn fenomenaal. Het is echt een boek dat je in één adem kan uitlezen. Het doet me verlangen om het tweede deel te lezen. Echt een spannend boek tot op het einde.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: stef moortgat (1 boeken)

De hongerspelen Spanning, avontuur, emotie en nog veel meer. Zo omschrijf ik de hongerspelen, het boek waarin 24 tributen, 1 jongen en 1 meisje uit 12 districten van Panem, tegen elkaar vechten tot er 1 winnaar over is. Ik vind dit boek zo fantastisch omdat je er helemaal in op kan gaan, je kan niet stoppen met lezen omwille van de vele spannende momenten. Het boek telt misschien wel veel bladzijden, maar het leest zo vlot dat het voor elke lezer een aanrader is. Er is ook een verfilming van het boek. Natuurlijk kan je de gedachten van de karakters beter begrijpen in het boek dan in de film. Het is ook leuker om je fantasie te gebruiken, wat je niet kan in de film. Er zijn nog andere boeken van deze leuke spannende reeks: Catching Fire, Mockingjay part 1 en part 2. Ik raad deze boekenreeks sterk aan.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Amerika