2666

Gelezen door: KAAT CARDOEN (1 boeken)

Citaat: "Hij verdwaalde tweemaal. De eerste keer kwam hij in de verleiding terug te gaan, nar het restaurant of naar Tucson. De tweede keer kwam hij terug in een dorp dat Patagonia heette en waar de jongen die de bezinepomp bediende hem uitlegde hoe hij het makkelijkst in Santa Teresa kon komen. "

Ik reserveerde dit boek in de bibliotheek omdat men het zou bespreken op 'Uitgelezen' in Gent. Het sprak me aan omdat men Bolaño vergelijkt met Marquez, een schrijver waarvan ik zijn boeken met plezier gelezen had. Toen ik het boek afhaalde, schrok ik van de dikte. Amai, zal ik dat kunnen uitlezen tijdens mijn lenerstijd?

Het boek is opgedeeld in vijf delen. Eigenlijk had elk deeltje apart kunnen gepubliceerd worden maar anderzijds horen ze samen zo is het wel boeiend om door te kunnen lezen.

De vergelijking met Marquez is me nog steeds niet duidelijk. Bolaño beschrijft heel veel, heel analytisch. Dit vindt ik dan ook het enige vergelijkingspunt.

De vele moorden en doden die in detail besproken worden, de vele beschrijvingen over de universitaire lezingen rond Amalfitano zijn niet verslindend voor mij. De zoektocht van een journalist in het Mexicaanse dorp sprak me dan wel aan. Hierin zag ik verhaal.

Maar wil je meer weten rond het boek dan zijn de reacties op www.vooruit.be aan te raden. De vijf genodigden op 'UItgelezen' waren wel vol lof over het boek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Santa Teresa, Mexico