Ridder van het Gewijde Meer

Gelezen door: Bart Verdeyen (633 boeken)

Citaat: "'We zijn hier om de koningin te spreken.'
'De koningin?' De kapitein zweeg. De lucht van zweet en wierook benam hem bijna de adem. Grote goden, wat waren ze toch smerig, deze Christusvolgers met hun idiote praat uit het oosten. Waarom zou de koningin hen willen spreken? Zij volgde de Godin, dat wist iedereen. Ze duldde deze stinkende monniken alleen maar om Arthur een plezier te doen. Niets ter wereld zou van haar een christen kunnen maken."

Het tweede deel van deze reeks rond de mythische koningin Guenevere borduurt naadloos verder op het eerste deel. Koning Arthur en koningin Guenevere gaan door een zware huwelijkscrisis. Arthur wordt verleid door zijn stiefzus, de kwaadaardige Morgan Le Fay. Guenevere wordt op haar beurt verteerd door haar liefde voor haar ridder Lancelot.
Ondertussen doen de christenen alle moeite om de erediensten aan de Grote Godin te vernietigen en de heilige relikwie├źn van Avalon in te pikken.

Meeslepend, ontroerend en leerrijk. Vooral het gekonkel van de christenen om hun godsdienst kost wat kost door te drukken, krijgt veel aandacht.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: