De stalker in de nacht

Gelezen door: Bart Verdeyen (633 boeken)

Citaat: "Ze liep de slaapkamer binnen en deed het licht aan. Vliegen zoemden met een hoge jammertoon rond haar hoofd. Op het opengeslagen donkerblauwe dekbed van het tweepersoonsbed lag een naakte man, plat op zijn rug, met een plastic zak strak over zijn hoofd en zijn armen vastgebonden aan het hoofdbord. Zijn ogen waren geopend en puilden grotesk tegen het plastic."

Tijdens een broeierige zomeravond aan het eind van de maand juni wordt Gregory Munro vermoord. De moordenaar trekt een plastic zak over zijn hoofd en laat hem stikken. Pas vier dagen later wordt hij door zijn moeder gevonden. Erika Foster wordt op de zaak gezet maar ze heeft weinig aanknopingspunten. Een paar dagen later wordt er een tweede slachtoffer gevonden. Net als Gregory Munro werd ook hij met een plastic zak vermoord. Erika probeert verbanden te zoeken tussen deze twee moorden. De druk op haar team wordt nog opgevoerd door een derde slachtoffer dat in precies dezelfde omstandigheden om het leven werd gebracht. Er begint zich stilaan een patroon af te tekenen. De slachtoffers zijn alleenstaande mannen. Misschien zijn er in hun verleden zaken gebeurd die hen op het lijstje van de dader hebben gezet. De moordenaar gaat zeer berekend te werk en heeft voorlopig geen enkele fout gemaakt...! Een prachtige thriller die je meteen bij de keel grijpt. Zeer vlot geschreven met veel aandacht voor actuele thema's. Ook aan de uitwerking van de verschillende karakters werd de nodige aandacht besteed. Een absolute aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (578 boeken)

Toen ik ontdekte dat de auteur vergeleken werd met Arlidge had ik al een vermoeden welk soort politiethriller het zou worden. Een onwaarschijnlijke plot gevuld met onnauwkeurigheden, bordkartonnen personages die mijlenver van de werkelijkheid afstaan en een verhaalafwikkeling, die je al na 100 bladzijden kan uittekenen. Ook het nogal ouderwetse Nederlands van de vertaling zorgt niet voor meer leespret. Ik had al de andere thrillers van Bryndza uit de bib meegezeuld na het lezen van enkele besprekingen, maar ik ga het bij deze houden. Voor de liefhebbers van Aspe, Arlidge enz. enz.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (767 boeken)

Iets minder. Is zeker niet zo goed als Doods geheim. Wel spannend.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Lydia (260 boeken)

Heel spannend. Kan absoluut vergeleken worden met Ardlidge die ik ook graag lees! Je weet al snel wie de dader is en toch blijft het spannend tot het laatste moment. Een aanrader voor wie houdt van thrillers!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: