Laatste adem

Gelezen door: Bart Verdeyen (635 boeken)

Citaat: "Ze was zo mooi geweest, tot het einde aan toe - wat nog maar een paar uur geleden was. Huilend had ze hem gesmeekt, haar haren vettig en haar kleding besmeurd. Nu was ze nog slechts een slap voorwerp. Haar lichaam had geen enkel nut meer, niet voor haarzelf en niet voor hem."

Op een koude avond in januari krijgt inspecteur Erika Foster een telefoontje. Een paar studenten hebben het verminkte lichaam van een jonge vrouw gevonden. Ze werd gedumpt in een afvalcontainer. Omdat inspecteur Hudson omwille van de sneeuwval niet onmiddellijk ter plaatse kan zijn, begeeft Erika zich naar de vindplaats.

In feite is het niet haar zaak omdat ze niet langer in een moordonderzoeksteam zit. Vandaar dat ze er ook niet echt welkom is. Toch bijt Erika zich vast in het onderzoek. Ze ontdekt een link met een onopgeloste moord van enkele maanden geleden. Ook hier werd een jonge vrouw verminkt teruggevonden in een afvalcontainer.

De dader blijkt een voorliefde te hebben voor jonge, knappe vrouwen. Hij probeert hen te versieren via social media door foto's te gebruiken van jonge, atletische mannen. Na een aantal berichtjes wordt er een afspraak gemaakt. De dader slaat toe in de buurt van de afgesproken plaats en ontvoert zijn slachtoffers. Hij neemt ze mee naar zijn schuilplaats waar hij hen enkele dagen vreselijk toetakelt. Ten slotte snijdt hij hun dijslagader door zodat de vrouwen doodbloeden.

Ondanks het feit dat de dader in de buurt van Londen opereert, laat hij zich niet verrassen door de talrijke veiligheidscamera's. Het is wachten op een fout van de dader want de politie heeft voorlopig geen enkel aanknopingspunt.

Opnieuw een spannende en vlot geschreven thriller van deze auteur. Er werd veel aandacht besteed aan de uitwerking van de karakters waardoor ze nog wel in nieuwe boeken hun opwachting zullen maken. Iets om naar uit te kijken!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (770 boeken)

Zeer, zeer goed en een aanrader voor zij die houden van een degelijke politieroman.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: