De karavaan: tien verhalen uit de Bijbel opnieuw verteld

Gelezen door: André Oyen (3507 boeken)

Citaat: "Het ironische is dat in de strijd tussen ratio en geloof beide partijen openheid van geest opeisen. Men verwijt elkaar fundamentalisme. De pleitbezorgers van de verlichting roepen dat gelovigen de wereld hun verzonnen zekerheden willen opleggen, de gelovigen antwoorden dat zij die in de wetenschap geloven geen ruimte voor het mysterie openlaten. Iedereen, zo lijkt het, dicht zichzelf een open geest toe en waant de ander een dogmaticus."

De bijbel blijkt nog altijd het meest verkochte, het meest vertaalde en het meest gelezen boek ter wereld. De Bijbel blijkt niet alleen verplichte literatuur voor christenen, maar is ook nog altijd een onuitputtelijke literaire inspiratiebron. Bijbelverhalen stonden centraal tijdens de Bijbel10daagse van 2009.

Daarom publiceerde Uitgeverij Podium in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap De karavaan, een bundel met tien bekende verhalen uit de Bijbel, onder handen genomen door de Nederlandstalige schrijvers Abdelkader Benali, Aaf Brandt Corstius, Désanne van Brederode, Esther Gerritsen, Bas Heijne, Erik Idema, Christophe Vekeman, Annelies Verbeke en Robert Vuijsje. De combinatie van originele Bijbelfragmenten en de hedendaagse interpretatie ervan heeft wel een fraai boekwerk opgeleverd.

Alle hedendaagse verhalen, op enkele uitzonderingen na, zouden in mekaar storten als het origineel er niet bijgestaan had, maar in deze formule werkt het wel. Een uiterst boeiend en knap boek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: