De wettelozen

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Toen het nieuws van Baileys ongeluk zich door de dorpsgemeenschap van Box Hill verspreidde, deden meteen verschillende versies de ronde. Iemand van het bouwbedrijf belde zijn moeder en zei dat hij gewond was geraakt toen een steiger instortte op een bouwplaats in de binnenstad van Memphis, dat hij werd geopereerd, dat zijn toestand stabiel was en dat hij het waarschijnlijk wel zou overleven."

Zeven misdaadverhalen die zich afspelen in Ford County. John Grisham brengt ons het verhaal van verschillende mensen die elk op een andere manier met onrecht te maken krijgen. De manier waarop de kortverhalen worden voorgesteld is van die aard dat je als lezer meevoelt met de persoon die eigenlijk in de fout gaat, zodat je na afloop van de bundel doordrongen bent van de onrechtvaardigheid in de wereld.

Hoewel de verhalen veel te kort zijn om echt van te genieten, toch zijn ze zo aangrijpend gebracht dat ze een pijnlijke indruk nalaten. Een echte aanrader voor de vakantieperiode!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (564 boeken)

Citaat: "Toen de jury twintig jaar geleden verscheen, leerde ik al gauw de harde les dat boeken verkopen veel moeilijker is dan boekenschrijven."

Sterk, zeer sterk. Het zijn kortverhalen. Volgens mij het moeilijkst genre. Het laatste verhaal: Rare jongen. De tranen kwamen in mijn ogen. Sterk.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: