Een huis vol

Gelezen door: rita (5 boeken)

Een huis vol? is zeer leerrijk. Ik kom allerlei dingen te weten over voorwerpen waarvan ik me nooit de minste vraag heb gesteld.

Prettig leesbaar geschreven.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Edwin Rombouts op 27 februari 2011:
Klinkt interessant!
superwoman op 27 februari 2011:
Ik heb dit boek met plezier gelezen. De auteur neemt je kamer per kamer mee en legt uit hoe deze ruimte tot stand is gekomen of waarvoor die diende. Het gaat van kleine wetenswaardigheden -de uitvinder van het kattenluikje bijvoorbeeld- tot ingewikkelde formules voor het berekenen van de afmetingen van een trap. Meerdere keren was ik lichtelijk verbaasd over de oorsprong van sommige gebruiksvoorwerpen. Ook opmerkelijk is de grootheidswaanzin die in sommige perioden voorkwam. Een aanrader voor wie eens wat anders dan een roman wil lezen.

Gelezen door: Alex leest (172 boeken)

Voor wie van non-fictie houdt is Bill Bryson een aanrader. In zijn prettige vertelstem neemt Bryson je mee doorheen zijn huis – een Engelse pastorie op het platteland. Dat is een aanleiding om met smeuige details in te gaan op de algemene geschiedenis van het wonen en de functies die zo’n huis belichaamt: slapen, werken, koken, eten, gezelschap ontvangen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: