Paper Towns

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "I handed her the camera, and we watched it come up on the screen together, our heads almost touching. Upon seeing the stunned, pale face of Jason Worthington, I couldn't help but laugh.
"Oh, God," Margo said, and pointed. In the rush of the moment, it seemd that Jason had been unable to get Little Jason inside his boxers, and so there it was, hanging out, digitally captured for posterity."

Quentin en Margo zijn buren en beste vrienden. Wanneer ze negen zijn, ontdekken ze een lijk. Het is vanaf dit punt dat ze uit elkaar groeien. Tot Margo op een nacht weer aan Quentins, Q genaamd, raam staat. Ze zijn nu 18 en klaar voor wraak op slechte ex-vriendjes of de bekrompen wereld waarin ze leven.
Wanneer het weer dag wordt, is Margo verdwenen. Q gaat op zoek met zijn vrienden, pas dan stellen ze zich de vraag "wie is Margo eigenlijk?".

Paper Towns is een 'jeugdroman', maar laat deze genretitel je niet beetnemen, ook volwassenen kunnen hiervan genieten. Green schreef een heerlijk verhaal waarin hij zowel het opgroeien van tieners als liefde, vriendschap, avontuur én detective mixte.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Ann Busquart op 16 september 2015:
Jammer dat ze er zo"n oppervlakkige film van gemaakt hebben. Voor wie de film mooi vond: het boek is nog duizend keer beter!
Wendy Benoy op 26 juli 2012:
Ik heb dit boek net in het Nederlands gelezen. Het is inderdaad een heerlijk verhaal, dat blijft verrassen tot op het einde!

Gelezen door: NeleV (6 boeken)

Ik vond het een pracht van een boek. Je werd meegesleurd in Quentins gedachten en het laat je maar niet los. Het leest zeer vlot en je leest het in één ruk uit. De lengte van het boek is ook perfect, niet te veel, niet te weinig. Kort gezegd: weer een echt John Green boek!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: mackenzievandepoel (2 boeken)

Ik had al veel gehoord over John Green, maar nog niet echt iets gelezen van hem. Daarom vond ik het super spannend toen ik het boek eindelijk in mijn handen had in de boekenwinkel. Het boek komt traag op gang, maar vanaf het verhaal wordt opgedreven, kun je het boek haast niet meer neerleggen. "Nog een pagina en dan stop ik, oké misschien nog 2..." Een echte aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: