Een vorm van leven

Gelezen door: Carlos Coolsaet (5 boeken)

Citaat: "Honderd kilo, dat is een enorme persoon. Ik ben een enorme persoon rijker geworden sinds ik in Bagdad verblijf. Aangezien ze hier tot mij is gekomen, noem ik haar Sheherazade."

In haar vlotte vertelstijl geeft deze schrijfster ons een inkijk in haar schrijverschap. Over haar schouder volgen we haar ogenschijnlijk oppervlakkige correspondentie met een Amerikaans soldaat in Bagdat. Schijn bedriegt. Niets is vanzelfsprekend bij Amélie Nothomb.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Peter Geiregat (478 boeken)

Citaat: "'U houdt niet van mensen in het echt', hebben ze me al opgemerkt. Ik verzet me daartegen. Waarom zouden mensen noodzakelijkerwijs echter zijn in levenden lijve?"

Melvin Mapple is een Amerikaanse soldaat gelegerd in Irak. Hij is heel dik. Hij tracht de oorlog in Irak te bekritiseren door steeds dikker te worden. Melvin is een grote fan van Amélie Nothomb en schrijft haar een brief. Tot zijn verbazing beantwoordt ze zijn brief.
Dit boek heeft enorm veel vaart door de afwisselende brieven die we te lezen krijgen. Amélie Nothomb onderbreekt de brieven met haar gedachten en gevoelens waardoor dit boek uitgroeit tot één van haar beste boeken. De originele plot is een handelsmerk van deze Belgische schrijfster: origineel, spitsvondig, een tikkeltje absurd. Schitterend gewoon!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: België