Het droomdagboek van Lavoisier

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Vorige week las ik in de Knack dat het Vlaamse misdaadverhaal niet op het niveau van dat in het buitenland staat, zelfs niet op dat van Nederland. Nou, die journalist was dan vergeten dit boek te lezen. Schitterend verhaal, spannend verteld, verzorgd taalgebruik, wat wil een mens nog meer? Aan de liefhebbers van het misdaadverhaal die dit nog niet lazen zeg ik: lezen! Aan diegenen die niet van misdaadverhalen houden geef ik de raad, dit boek te proberen, wedden dat je van gedachten vrandert?

Hoofdpersonen zijn opnieuw Thomas en Ellen die uit BelgiĆ« verhuisden naar Frankrijk en daar een chambres d'hôte runnen. Ze komen in het bezit van het (fictieve) droomdagboek van Lavoisier, de grote geleerde uit de 18de eeuw. Raar dat een man van de wetenschap zo gefascineerd is door voorspellende dromen? Nee, zo blijkt. Een zoektocht leidt Thomas en Ellen doorheen de wereld van de wetenschap, maar ook doorheen de menselijke psyche. De schrijver wordt steeds beter vind ik, alleen zijn tweede boek Een ijskoud gerecht vond ik minder, maar de drie andere staan in de top 5.

Het is nu wachten op de vrouwelijke misdaadschrijfsters in Vlaanderen, want daar kan nog heel wat verbeteren, daar had de journalist dan weer wel gelijk in, met uitzondering voor Mieke De Loof. Verder moet ook gezegd dat verschillende van de dames in Nederland die zo de hemel in worden geprezen nou ook niet zo geweldig zijn. Vaak brengen ze een paar uurtjes leesplezier, punt. Niks mis mee, maar om dat nou meteen in de hoogste regionen in te schalen, lijkt me dan ook weer overdreven.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: