Gevallen

Gelezen door: Stefan Geysen (1 boeken)

Citaat: "'Dat lijkt me volkomen logisch.' En dat brengt ons op een groter probleem, vervolgde hij. De Texicano's, dat snap ik nog, maar wat willen de Aziaten met Evelyn? Waar zijn die op uit? Dat is de grote vraag."

Gevallen is het eerste boek dat ik las van Karin Slaughter. Ik moet zeggen, het is een echte meevaller. Het gaat om een moeder-dochter verhaal, ze zijn allebei politievrouwen. Het boek gaat over corruptie, afpersing, geld en over een geheime relatie. Het verhaal leest als een trein alleen op het laatste is de swung er bij na uit. Maar het blijft een sterk verhaal.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Op zoek naar iets eetbaars dumpte Faith Mitchell de inhoud van haar handtas op de passagiersstoel van haar Mini.  Behalve een bepluisd stuk kauwgom en een pinda van twijfelachtige herkomst was er niets wat in de verste verte voor eten kon doorgaan."

Zoals goede wijn geen krans behoeft, hebben de boeken van Karin Slaughter ook geen nood aan mooie besprekingen: wie er een gelezen heeft, weet hoe straf de verhalen zijn.
Ook Gevallen heeft weer de schitterende eigenschappen van een literaire thriller van deze geweldige schrijfster. Toch heeft dit boek net iets meer dan de vorige: niet alleen is het een supersterk verhaal, ook de karakters zijn perfect uitgeschreven. 

Misschien heeft dit wel met mezelf te maken, misschien is het een gevolg van de manier waarop ik het boek gelezen heb. Dat het spannende en mooi uitgewerkte boeken zijn, daarvan ga ik uit. Daarom heb ik bij het lezen van Gevallen vooral de karakters nauwer bekeken. Het deed deugd om een boek te lezen met zoveel karakterdiepte van de personages, zelfs van de niet-hoofdpersonages.

Schitterend thriller! 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (635 boeken)

Wanneer Faith Mitchell na een lange werkdag haar dochtertje Emma bij haar moeder Evelyn wil oppikken, is ze getuige van een brutale overval op haar moeder. Het huis is een puinhoop en er ligt een onbekende man dood in het huis. Evelyn wordt door de overvallers ontvoerd. Gelukkig is ze er op het nippertje in geslaagd om de kleine Emma in veiligheid te brengen.
Faith gaat op onderzoek uit. Samen met haar collega Will Trent en zijn vriendin Sara duiken ze in het verleden van Evelyn. Jaren geleden was ze het hoofd van een narcoticabrigade die werd opgedoekt wegens fraude en corruptie. Het gerucht gaat dat de groep rond Evelyn veel geld verduisterd zou hebben. Vandaar dat iedereen denkt dat het de gijzelnemers om dat geld te doen is. Maar Evelyn draagt ook een duister geheim met zich mee dat zeer langzaam ontrafeld wordt naarmate het onderzoek vordert. De tijd tikt in het nadeel van Evelyn want ze wordt door haar gijzelnemers vreselijk gefolterd.
Eens te meer slaagt Karin Slaughter erin om verleden en heden met elkaar te verbinden tot een spannend en intelligent geheel dat slechts tergend langzaam zijn geheimen prijsgeeft.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Monia (24 boeken)

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Atlanta