De Laatste Stam

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Een verhelderend boek en dit niet alleen vanwege de niet te vergelijken stijl en inhoud. De schrijfster sleurt je mee doorheen de zoektocht van Ary Cohen en maakt je moeiteloos vertrouwd met de verschillende volkeren, hun gewoonten en godsdiensten. Een boek om in één ruk uit te lezen, om nadien zeker nog eens te herlezen en waarvan de inhoud nog lang in je hoofd blijft hangen. Het boek spoort je in elk geval aan om ook de andere werken van Eliette Abécassis in huis te halen.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Maria De Maersschalck op 19 maart 2006:
Ik vind het boek spannend. Het leest heel vlot. De vergelijking van het judaïsme met het Japanse shintoïsme en de zoektocht naar de oorsprong ervan vind ik boeiend. Het zet me aan om meer te weten te komen over deze godsdiensten. Het is niet de eerste keer dat Ary Cohen opduikt in haar boeken. Hiervoor verwijst de schrijfster naar haar vroeger werk. Dit vind ik eerder storend want je kan het boek lezen zonder de voorgeschiedenis van de hoofdpersoon te kennen.
Gerda Meyermans op 14 januari 2006:
Het spijt me maar ik heb dit boek slechts voor een derde uitgelezen (tot blz 82 van in totaal 269) en heb moeite gedaan om het zolang vol te houden, want na een 20-tal blz had ik er eigenlijk al geen zin meer in.
Het boek bevat voor een deel dialogen, en daar houd ik wel van als ik lees, maar ook veel doorlopende tekst. Het speelt zich af in een wereld die voor mij totaal onbekend is en mij niet interesseert omdat de manier waarop erover verteld wordt saai is, langdradig en helemaal niet boeiend.