Genezijde

Gelezen door: Marc Dilli├źn (135 boeken)

Citaat: "Herinneringen konden nog groeien in de breedte, niet meer in de lengte. Constanzes tijd was op, de zijne had zich honderdtachtig graden gedraaid en hij was er argeloos frontaal tegen aangelopen. En de pijn zou blijven."

Negen verhalen met de dood als centraal thema. Origineel als thema op voorwaarde dat er oordeelkundig mee omgesprongen wordt.
De auteur is hierin volgens mij grotendeels geslaagd: nergens is hij zeemzoeterig, veelal vertelt hij met veel empathie voor zijn personages en hij zorgt voor voldoende afwisseling. Hij schrijft in een barokke, soms wat overladen stijl, maar dit remt de leesbaarheid niet af, in tegendeel, het is veelal genieten van de lange, voortkabbelende zinnen.

In het eerste verhaal, waarin een oude man bij het lichaam van zijn juist overleden vrouw hun leven overschouwt, is de auteur zeer goed op dreef en dit verhaal toont klasse en raffinament. Dit is het 25ste boek van Bart in zijn 25 jaar schrijversschap en hiermee plaatst hij zich eens te meer op de lijst van te koesteren auteurs.
 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: