Hunger Games

Gelezen door: cindy14 (1 boeken)

Hunger Games is een spannende avontuurlijke boek waarbij je niet kan ophouden met lezen.  Ik heb geen negatieve commentaar te geven.
Het verhaal speelt zich af in de toekomst van Noord-Amerika, in een nieuw land met de naam Panem. Er zijn 12 districten waar alle armen wonen en de hoodstad, waar alle rijken wonen, wordt de Capitool genoemd. 73 jaar geleden kwam er een opstand van de districten tegen het Capitool. Om deze gebeurtenis te vermijden werden de Hongerspelen bedacht. Dat houdt in dat er elk  jaar een jongen en een meisje tussen 12 en 18 jaar van elk district zullen moeten strijden om hun leven. Dit doen ze in een arena waar ze elkaar moeten vermoorden en hun eigen voedsel moeten zoeken.  Er is maar 1 winnaar.

Katniss Everdeen, de hoofdpersonage, is een meisje van 16 dat sinds de dood van haar vader voor haar moeder en zusje van 12 jaar zorgt. Ze is de beste om met pijl en boog te jagen. Als de onschuldige hand de naam van haar zusje trekt stelt Katniss zich meteen voor als vrijwilliger voor de Hongerspelen. Het verhaal wordt vanuit haar geschreven. Je kent al haar gedachten en haar vragen en dat maakt het spannend doordat men niet weet wat andere personages denken.

Het verhaal zelf is hard en zwaar doordat de armen elke dag moeten strijden voor hun leven en in de arena moeten kinderen elkaar vermoorden, maar Suzanne Collins heeft het op zo’n ontzettend goede manier geschreven dat het minder erg lijkt. Je kan in de bestseller avontuur, liefde, een tikkeltje komedie terug vinden en dat maakt het helemaal af. 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: