The Hunger Games

Gelezen door: diederik vervaet (1 boeken)

Citaat: "Dan gebeurt er iets onverwachts. Ik verwacht het in elk geval niet, want ik had niet het idee dat District 12 mij een warm hart toedroeg. Maar er is iets veranderd sinds ik naar voren ben gekomen om Prims plek in te nemen.
"

The Hunger Games is een zeer interessant boek. Het boek gaat over de hongerspelen die elk jaar georganiseerd worden. Elk jaar moet er 1 jongen & 1 meisje uit een district (in totaal zijn er 12 districten) naar de spelen. Ze moeten tijdens de spelen zorgen te overleven door elkaar uit te schakelen. Er is slechts 1 persoon die het kan halen. Vooraf worden ze hierop getraind in het Capitool. Het capitool is de orde met de veiligheidstroepen (vredebewakers) die instaat voor de districten. Doordat er ooit in het verleden eens rellen geweest zijn hebben ze de honger spelen ingevoerd als straf.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Valerieverpl (1 boeken)

Citaat: ""Happy hunger games, and may the odds be ever in your favour!"
"

The hunger games vond ik een heel speciaal boek, voornamelijk omdat het fictie is en dit normaal niet mijn genre is. Het is in het begin een beetje saai, al komt dit misschien omdat ik de film al had gezien voor ik het boek las. Na 100 pagina's wordt het boek een stuk spannender en wil je het meteen uitlezen.
Ik las dit boek in het Engels, om de simpele reden dat ik boeken in het Engels beter vind dan de vertaalde boeken naar het Nederlands. 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Britt v. (1 boeken)

Citaat: "Op het einde blijkt dat 2 mensen uit hetzelfde district niet allebei kunnen winnen maar ze elkaar toch niet willen doden. Dat is zo lief en ze hebben er een heel slimme oplossing voor gevonden. Als je deze wilt weten zal je het boek moeten lezen!"

Na het zien van de film moest ik voor school een stukje uit een boek voorlezen uit 1 van de boeken die bij jou passen die we via een site moesten vinden, en kwam ik uit op dit boek. Ik begon te lezen en kon ineens niet meer stoppen met lezen. Steeds als ik iets moest gaan doen terwijl ik aan het lezen was, wou ik het niet doen. Ik houd van een boek met spanning, actie en een beetje romantiek en dit boek heeft het allemaal! Ik dacht dat het boek en de film krak hetzelfde waren maar al snel merkte ik verschillen. Je leest de gedachten en elk detail dat ze doen of zeggen. Het vervolg heb ik nog niet gelezen maar ik ben zeker dat ik dat nog ga doen. Het is mijn favoriete boek!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jan Guisset (5 boeken)

Ik heb deze trilogie vorige zomer op vakantie in de Engelstalige versie gekocht (ik was namelijk in het buitenland) en voor de nieuwsgierigen: neen, ik had de film nog niet gezien. Op minder dan twee weken was ik door de drie delen heen. Spannend en meeslepend tot en met.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sarah (40 boeken)

Dit was een geweldige nieuwe trilogie voor mij. Na de film gezien te hebben was ik heel benieuwd naar de boeken en ze hebben hun verwachtingen ingelost. De boeken zijn zeer goed geschreven en lezen als een trein. Een goede mix van fantasie, spanning, vriendschap en liefde.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jonathan Dries (1 boeken)

Citaat: ""Happy hunger games! And may the odds be ever in your favour.""

Volgens mij is dit boek echt geslaagd. Iedereen die twijfeld om het te lezen, zeker doen! Katniss Everdeen, het hoofdpersonage, is een meisje van zestien jaar die voor verschillende moeilijke keuzes komt te staan. Er zitten verschillende hartverscheurende momenten in omdat het verhaal nog over kinderen gaat. De meedogenloosheid van het Kapitool zorgt ervoor dat het zelfs haat opwekt bij jezelf. Als je graag een boek leest waarin je de haat en onmacht van het arme tegenover de rijkere mensen tot uiting ziet komen. En dit allemaal meemaakt door de ogen van het hoofdpersonage die vecht in een bloederige arena. Of als je zelfs al tevreden bent met een harde keuze in de liefde. Lees dit boek dan absoluut.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Oudenaarde